Μουζάλας: Δεν θέλουμε μια Ουγγαρία στην Ειδομένη

Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση της εκρηκτικής κατάστασης στην Ειδομένη ανέλυσε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλουμε μια αιματοχυσία, δεν θέλουμε μια Ουγγαρία στην Ειδομένη».

 Στη συνέχεια ο κ. Μουζάλας  επισήμανε πως  «Θέλουμε να αποφύγουμε τη βία αφήνοντας ωστόσο παράθυρο για «λελογισμένη βία» ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στην Ειδομένη. «Το θέμα της κατάληψης της σιδηροδρομικής γραμμής θα λήξει τις επόμενες μέρες δεν μπορώ να σας πω σε μία ή δύο, αλλά δεν θα είναι σε δέκα – δεκαπέντε» διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός.

 

«Μέτρα αύξησης της αστυνόμευσης στην Ειδομένη έχουν ήδη ληφθεί και στο χωριό σύμφωνα με πληροφορίες μου» πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας πως «οι μετανάστες έχουν τρεις δυνατότητες: Να ζητήσουν άσυλο, να γυρίσουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους, περίπου 300 θέλουν να γυρίσουν, και η άλλη η εφαρμογή του νόμου, με όποιου μετανάστη έχει λήξει το χαρτί να γίνεται αναγκαστική επιστροφή του».

 

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε  την ανάγκη να «ελεγχθεί η ρημάδα η ροή προσφύγων στα τουρκικά παράλια», τονίζοντας πως «την ροή την ελέγχουν οι Τούρκοι. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουμε αλλαγή της ροής, έρχονται Μαροκινοί και Ιρανοί, οι Μαροκινοί έρχονται στην Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης γιατί τους συμφέρει οικονομικά…» πρόσθεσε.

 

Εν κατακλείδι ο  κ. Μουζάλας  υποστήριξε πως : «Θέλουμε τη Frontex αλλά υπό τον έλεγχο της δικής μας αστυνομίας, και από τους 1.600 άνδρες της Frontex που έχουμε ζητήσει μας έχουν έρθει περίπου 170. Τα σύνορά μας στον Έβρο, δόξα τω Θεώ, τα φυλάμε εξαιρετικά, στο Αιγαίο αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω διασώσεων» επισήμανε.

 

Διαβάστε επίσης:

Μουζάλας: Κανένας θεσμός δεν έθεσε θέμα εξόδου Ελλάδας από Σένγκεν – ΒΙΝΤΕΟ

“Παγώνουν” τα σενάρια εξόδου από την Σένγκεν

Μουζάλας: Τέλος στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ