Τσίπρας: Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Το ασφαλιστικό ασφαλώς και είναι κόκκινη γραμμή δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Μια δωδέκατη μείωση στις συντάξεις δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Δεσμεύομαι καθαρά επ’ αυτού, τόνισε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

“Είμαστε με την κοινωνία και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιβιώσει με αξιοπρέπεια. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε αξιοπρεπείς δουλειές για τους άνεργους και ταυτόχρονα να μην λεηλατήσουμε τους συνταξιούχους, όπως οι προηγούμενοι” σημείωσε λέγοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί μια συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Η κυβέρνηση έχει συγκροτημένη πρόταση για το Ασφαλιστικό που συζητείται τώρα στην ΟΚΕ και θα έλθει και στην Βουλή, είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, εξασφαλίζει ότι όποιος έχει εργασθεί επί 15 έτη δικαιούται εθνική σύνταξη, ως βάση πάνω στην οποία θα χτισθεί η αναλογική σύνταξη, προβλέπει ενοποίηση ταμείων. Σε ότι αφορά την κάλυψη του 0,4% που μένει για να καλυφθεί η απαίτηση των δανειστών, υπάρχει και η πρόταση για μια μικρή αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς η οποία θα αποσβεσθεί στο μέλλον, καθώς από το 2017 και μετά προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ.

Για το ΕΚΑΣ ο κ. Τσίπρας είπε: “Έχουμε μια σταδιακή απόσβεση και αντικατάστασή του με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Άρα δεν υπάρχει θέμα. Όσοι παίρνουν αυτό το επίδομα θα το παίρνουν με άλλο τρόπο”. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Αισθάνομαι πολύ ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τσίπρας για το δημοσίευμα της Die Welt – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ