Τζιτζικώστας: Αν γίνω πρόεδρος δεν θα πίνουμε καφέ στην Κουμουνδούρου

Με δική μου προεδρία στο τιμόνι της ΝΔ δεν πρόκειται ούτε καφέ στην Κουμουνδούρου να πίνουμε ούτε θέση αντιπρόεδρου να έχει ποτέ ο κ. Τσίπρας και αυτή η επικίνδυνη ομάδα σε μια πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ” δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Και αυτό όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι. Είναι αλλού, έχουν ιδεοληψίες βαθιές, έχουνε αποδείξει την ανικανότητα τους, και την αποδεικνύουν καθημερινά, όχι μόνο στην οικονομία και σε θέματα της κοινωνίας αλλά και σε θέματα ασφάλειας, είδατε τι έγινε χτες. Στα θέματα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, στα θέματα της παιδείας, παντού! Δεν μπορεί η  ΝΔ που έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία να συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους. Σε περίπτωση λοιπόν που είμαι εγώ αρχηγός αυτής της παράταξης μετά τις 20 Δεκεμβρίου, σας το λέω ξεκάθαρα, συνεργασία δεν πρόκειται να υπάρξει με το ΣΥΡΙΖΑ” είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, ερωτηθείς αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη για την εκλογική διαδικασία, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε:

“Άκουσα τις δηλώσεις και εγώ απόρησα πολύ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι ξύνουν αυτή την πληγή. Μια πληγή η οποία οδήγησε πάρα πολλούς Νεοδημοκράτες στην ταλαιπωρία την προηγούμενη φορά και που ακόμη και σήμερα αισθανόμαστε όλοι ταπεινωμένοι από αυτό που έγινε ως παράταξη. Εγώ έχω τελείως άλλη λογική. Η διαδικασία είναι απόλυτα εγγυημένη, διασφαλισμένη, θα είναι αδιάβλητη. Την έχει αναλάβει μια πολύ μεγάλη πολυεθνική και σοβαρή εταιρεία. Οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου και καλώ τον κόσμο να προσέλθει μαζικά στις κάλπες γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε και να κλείσουμε την πληγή που άνοιξε στις 22 Νοέμβριου αλλά και να γυρίσουμε τελικά σελίδα στην παράταξη.

Ερωτηθείς αν έχει την αίσθηση ότι ο κ. Μεϊμαράκης προσπαθεί να βρει τρόπο για να φύγει από την κούρσα της διεκδίκησης της αρχηγίας, είπε:  “Δεν το ξέρω αυτό, αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Έμενα το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να διαφυλάξω την ενότητα της παράταξης και γι’ αυτό τον λόγο βλέπετε ότι δεν θέλω να σχολιάζω δηλώσεις συνυποψήφιων μου. Προσπαθώ να κάνω την δική μου μάχη, να εκφράσω με θέσεις αυτό που εγώ αισθάνομαι ότι πρέπει να φέρουμε στην παράταξη την επομένη μέρα. Μια αλλαγή νοοτροπίας, μια αλλαγή στον τρόπο λειτουργιάς, σε πρόσωπα, να κάνουμε δηλαδή μια νέα ΝΔ που θα μπορέσει και πάλι να μιλήσει στους πολίτες, να μιλήσει στην κοινωνία γιατί έχουμε αποκοπεί από την κοινωνία, έχουμε μικρύνει και δυστυχώς αν συνεχίσουμε έτσι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου καλά για τη ΝΔ, αλλά δεν θα είναι καθόλου καλά για τη χώρα. Γιατί σήμερα η ΝΔ και το μέλλον της είναι απόλυτα συνυφασμένο με το μέλλον της χώρας γιατί μόνο η ΝΔ μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή την καταστροφική διακυβέρνηση”.

“Αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουν για συναίνεση, ψάχνουν για συνενόχους. Ο κ. Τσίπρας έκανε μια προσχηματική πρόσκληση την προηγούμενη εβδομάδα, ορθώς η ΝΔ πήγε στην συνάντηση αυτή διότι όταν σε καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορείς να μην πας να ακούσεις τουλάχιστον τι έχει να σου πει ο πρωθυπουργός της χώρας. Από εκεί και πέρα όμως φάνηκε όπως το είχα πει ξεκάθαρα και πριν γίνει, ότι θα είναι καθαρά μια προσχηματική πρόσκληση. Δεν εννοούσε την συναίνεση ο κος Τσίπρας, το μόνο που προσπάθησε να κάνει είναι με τον τρόπο αυτό να απαντήσει στα σημαντικά εσωτερικά προβλήματα που έχει. Και το πως αντιλαμβάνεται την συναίνεση το είδαμε δυο μέρες μετά από αυτή την συνάντηση όταν αποκάλεσε όλη την Αντιπολίτευση «σκυλιά» , πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ποιες κινήσεις θα κάνει την επομένη της ενδεχόμενης εκλογής του ώστε να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις που έχουν δημιουργηθεί με τους συνυποψήφιους του ώστε να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος και αν αυτό είναι εφικτό, τόνισε: “Είναι απόλυτα εφικτό και η ενότητα της ΝΔ δεν κινδυνεύει. Γιατί πολύ απλά οι όποιες αντιπαραθέσεις γίνονται επί των θέσεων μας, δεν γίνονται επειδή υπάρχουν προσωπικές διαφορές. Εγώ προσωπικά εκτιμώ και σέβομαι και είναι και φίλοι μου μπορώ να σας πω και ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά. Μπορεί να διαφωνούμε στο πως θα θέλουμε να πάμε την παράταξη μας μπροστά, στο πως πιστεύουμε ότι μπορεί ο καθένας να συμβάλει στο να ξαναγίνει η ΝΔ μια μεγάλη παράταξη και να μπορέσει να σταματήσει τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτή την κατηφόρα που ζούμε καθημερινά. Από εκεί και περά όμως την επόμενη  μέρα όσα έχουν ειπωθεί προεκλογικά μένουν πίσω. Την επομένη μέρα είμαστε όλοι ενωμένοι προκειμένου να αλλάξουμε την παράταξη μας, να κάνουμε αυτές τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να γίνει και πάλι ελκυστική η ΝΔ στην κοινωνία γιατί σήμερα δεν είμαστε ελκυστικοί και έτσι να είστε σίγουροι ότι κάνεις δεν θα πάρει την ευθύνη του να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα μέσα στη ΝΔ”.

 

Διαβάστε επίσης

Τζιτζικώστας: Η ΝΔ τα τελευταία χρόνια κατάντησε μικρό κόμμα – ΒΙΝΤΕΟ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ