Τζιτζικώστας: Η ΝΔ τα τελευταία χρόνια κατάντησε μικρό κόμμα – ΒΙΝΤΕΟ

«Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, όχι μικρό όπως κατάντησε τα τελευταία χρόνια, και πρέπει να απλώνεται από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι το Κέντρο» δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «έχουμε αποκλειστεί από τους πολίτες, πρέπει να συνδιαμορφώσουμε με την κοινωνία σχέδιο εξόδου από την κρίση. Θέλουμε να διαμορφώσουμε πολιτικές θέσεις» εξήγησε.

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «θα ήταν καλύτερο για τη ΝΔ θα ήταν να εκλεγώ πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, οι εξελίξεις τρέχουν» υπογράμμισε, και κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν.

«Ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει, ώστε η ΝΔ να αλλάξει ριζικά. Θα οδηγήσω την παράταξη σε συνέδριο αναζήτησης της Κεντροδεξιάς όπου εκεί θα τα συζητήσουμε όλα, και θεσμοθέτηση τάσεων και διετία θητεία προέδρου». «Θα ξεπεράσουμε το φιάσκο μόνο με υψηλή προσέλευση στις εκλογές» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Την ίδια στιγμή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογράμμισε ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος θα μπορεί να προχωρήσει στον διορισμό δύο αντιπροέδρων, ο ένας εκ των οποίων θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Περιμένω το αποτέλεσμα των εκλογών για να ανακοινώσω τους αντιπροέδρους, θέλω έναν από τους συνυποψηφίους μου» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα διάσπασης σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, επιτέθηκε και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «είναι συναίνεση να καλείς τους πολιτικούς αρχηγούς και την επομένη να τους αποκαλείς σκυλιά; έτσι την αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας; Η πρόσκληση συναίνεσης του Τσίπρα για το ασφαλιστικό ήταν προσχηματική».

«Η ανάπτυξη χρειάζεται, ποιος θα επενδύσει όμως; Πόσο καιρό θα μείνει κλειστή η γραμμή στην Ειδομένη; Ας αφήσουν τα κόλπα. Δεν είναι λύση να μειώσεις τις συντάξεις πρέπει να στρέψουμε την οικονομία στην παραγωγή», σημείωσε και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι εφήρμοσε πολιτική ανοιχτών θυρών στο προσφυγικό όταν ανέλαβε την εξουσία. «Εμείς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα. Έπρεπε να εμπλέξει γρήγορα τους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ και να αξιώσει από την Τουρκία τη δημιουργία hot spots στην Τουρκία. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ».  

 

Δείτε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Τζιτζικώστα στον ΣΚΑΪ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τζιτζικώστας: Εθνικό σχέδιο για την οικονομία 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ