• Πλακιωτάκης: O κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι - ΒΙΝΤΕΟ

  11:41 μμ, Σαββατο 05 Δεκ 2015 11:41 μμ, Σαββατο 05 Δεκ 2015

  Με πυρά κατά του Πρωθυπουργού ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

  "Νιώθω- όπως και όλοι οι Έλληνες νιώθουν - ότι ο κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι και θεωρεί πως είναι πρωθυπουργός. Έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνά και ότι ο ρόλος του είναι ιστορικός. Θεωρεί ότι η μοίρα τον διάλεξε να φέρεις εις πέρας μια εθνική αποστολή. Δυστυχώς όμως για αυτόν η πραγματικότητα είναι διαφορετική" είπε ο κ. Πλακιωτάκης τονίζοντας πως "ο βασιλιάς είναι γυμνός".

  "Λυπάμαι που θα σας ξυπνήσω και θα σας χαλάσω το όνειρο αλλά θα πρέπει να ζητήσω να ανατρέξουμε ένα χρόνο πίσω τότε που ήσασταν κομμουνιστής και συζητούσαμε τον προϋπολογισμό του 2015" συνέχισε, λέγοντας πως τέτοιον καιρό πέρυσι τα δημόσια οικονομικά κατέγραφαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, η ανεργία είχε μειωθεί και η χώρα είχε κάνει τα πρώτα βήματα ανάπτυξης. "Τέτοιες μέρες πέρυσι ο πρωθυπουργός συνέχιζε την πολιτική απάτη που ήδη είχε στήσει. Βεβαίωνε ότι θα εφαρμόσει το δήθεν πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους" τόνισε και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: "κ. Τσίπρα γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με την φίλη σας την Αγγέλα;".

  Τέτοιο καιρό πέρυσι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του μοίραζαν περίπου 20 δισ. ευρώ, υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα. Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε την λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ' όλα την βουλιμία του για εξουσία. Την συναίνεση την θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με την αδιέξοδη πολιτική του και τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του, τόνισε και κάνοντας συνολικά απολογισμό είπε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί την χώρα σε ξέρα. "Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και βάζετε σε κίνδυνο το μέλλον του τόπου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ο κ. Πλακιωτάκης συνέχισε την ομιλία του κάνοντας λόγο για δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας. "Η ΝΔ ως σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη έχει δικαιωθεί ιστορικά για τις επιλογές της. Είναι η παράταξη που αψηφούσε το πολιτικό κόστος για το καλό της χώρας" είπε και όπως εξήγησε η ΝΔ, έχει δικαιωθεί από την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα στην ΕΕ αλλά και από την πολιτική τού Αντώνη Σαμαρά και την υπεύθυνη στάση τού Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

  Κατηγορήσατε τη ΝΔ κι εμένα προσωπικά για λαϊκισμό και ανευθυνότητα όμως το καλοκαίρι η ΝΔ έδωσε οξυγόνο στην κυβέρνησή σας, τόνισε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ. Γι' αυτό, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, "καλό θα είναι όταν μετράτε για τη ΝΔ να μετράτε τα λόγια σας"

  Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει νέους φόρους 3,2 δις ευρώ και όλα αυτά πέρα από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ψηφίστηκε το Νοέμβριο. Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αντιαναπτυξιακό και κοινωνικά άδικο και όπως είπε "αποκαλύπτει την πολιτική απάτη που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει την ασυνέπεια και τη αναξιοπιστία του και αποδεικνύει τις κάλπικές και ψεύτικες υποσχέσεις, προπάντων για τις συντάξεις".

  "Ο προϋπολογισμός αυτός αποκαλύπτει την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, γκρεμίζει τους μύθους της Αριστέράς. Δεν είναι ρεαλιστικός, δεν βγαίνει, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν γίνεται να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους, είναι κοινωνικά άδικος, καταδικασμένος να αποτύχει. Το σχέδιο του προϋπολογισμού δείχνει ότι το 2016 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2015 και ότι με κυβέρνηση αριστεράς θα λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα" τόνισε και είπε ότι αυτός ο προϋπολογισμός συντάχθηκε στις σουίτες του Χίλτον.

  Καταλήγοντας είπε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και κάλεσε να πράξουν το ίδιο και οι συνάδελφοι από όλες τις πτέρυγες της βουλής.

  Διαβάστε επίσης:

  Κουτσούμπας: Έσπασε η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού

  Καμμένος: Δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα