Γεννηματά: Πάμε όπισθεν ολοταχώς… – ΒΙΝΤΕΟ

«Το τελευταίο μνημόνιο είναι η βαριά κληρονομιά της ανικανότητας και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και πρόσθεσε ότι ο λογαριασμός της διακυβέρνησης τους αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βαρύς για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

«Πάμε όπισθεν ολοταχώς, σε όλα τα μέτωπα» εκτίμησε η κυρία Γεννηματά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι ανάλγητη». Προσδιορίζοντας την στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα επιμείνουμε στην προσπάθεια ευρύτερης συνεννόησης και διαμόρφωσης ενός εθνικού πλαισίου για οριστική έξοδο από τη κρίση. Είμαστε όμως αντίθετοι με κάθε πρόταση για δημιουργία “μετώπων”, είτε των δήθεν ευρωπαϊκών με την δεξιά, είτε των δήθεν προοδευτικών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο αυτές λογικές θα βλάψουν αυτή την ώρα την Ελλάδα το ίδιο».

Την ίδια στιγμή  τόνισε: «επιμένουμε στη δική μας πορεία, με το δικό μας αυτόνομο λόγο. Διάλογο λοιπόν και εθνική συνεννόηση. Αλλά εδώ στην Βουλή με ανοιχτές πόρτες, με καθαρές προτάσεις, με ειλικρινείς προθέσεις χωρίς στημένες καταστάσεις, που υπονομεύουν και το κύρος των θεσμών».

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά πρότεινε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή «με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, πως φθάσαμε στα μνημόνια, ποια ήταν τα αποτελέσματα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού επί Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009, του δεύτερου εκτροχιασμού που μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και τι έγινε τόσο με το PSI, όσο και με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

 

Δείτε το βίντεο

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Έσπασε η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ