Παππάς: Θα υπερασπιστούμε τους συνταξιούχους ακόμη και μόνοι μας

«Ευτυχώς που υπήρξε η πολιτική αλλαγή και αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και προστάτευσε τους πολύ φτωχούς ανθρώπους με τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα με τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και την πρώτη κατοικία για τα λαϊκά στρώματα. Θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε και τους συνταξιούχους, ακόμη και μόνοι μας, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Θα σταματήσουμε την καταστροφή όπως είπαμε προεκλογικά» τόνισε

Ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει το εισόδημα των συνταξιούχων ακόμη κι αν δεν συναινέσει αντιπολίτευση, θα καταφέρει  να επαναφέρει και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και «θα προχωρήσουμε σε ισχυρή διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος».

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό τόνισε ότι μόνο ως «εθισμό στη λογική των αλλεπάλληλων περικοπών» μπορεί να εξηγήσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα τις περιμένουμε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά μέχρι να κατατεθούν, δικαιούμαστε να υποθέτουμε ότι οι θέσεις της είναι οι θέσεις των θεσμών, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις αρχές Ιουλίου και για τις οποίες διαδήλωνε ζητώντας να ψηφίσει “ναι” ο λαός» υπογράμμισε.

 «Οικοδομήσατε από το 2012 ότι είστε η παράταξη που θα κρατήσετε τη χώρα στην Ευρώπη και ότι η δική μας θα την έβγαζε από την Ευρώπη. Αυτό τελείωσε. Διαψεύστηκε παταγωδώς.» σημείωσε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

«Βεβαίως είχαμε προσδοκίες, δεν καταφέραμε όσα θέλαμε όταν βρεθήκαμε πρώτη φορά στη διακυβέρνηση, αλλά η ριζική διαφορά φιλοσοφίας με τη δική σας παράταξη είναι ότι εμείς αυτό που καταφέραμε το θέσαμε στην κρίση του λαού, όπως και τον εαυτό μας και ο λαός αποφάσισε» τόνισε ο κ. Παππάς.

 Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι όλες οι φάσεις εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος θα γίνουν με όρους διαφάνειας κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες. «Θα διατυπώσουν όλοι τις πολιτικές τους θέσεις. Δεν υπάρχουν πλέον αυθεντίες. Αυτή είναι η δική μας στρατηγική, αυτός είναι ο δικός μας δρόμος κι αυτή είναι η επιλογή του ελληνικού λαού κι αυτόν τον δρόμο θα τον βαδίσουμε με αποφασιστικότητα για να έρθουν καλύτερες μέρες» τόνισε.

«Καλώ τη ΝΔ να συναινέσει άμεσα, να εργαστεί για να υπάρξει ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση. Πέρασε 1,5 μήνας από την ψήφιση του νόμου. Ελπίζουμε και στη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει κανένα κόμμα της Βουλής να παίξει το παιχνίδι συμφερόντων» επεσήμανε ο κ. Παππάς.

Τόνισε επίσης οτι το έτος θα κλείσει με ελάχιστη ύφεση και με οριακή αύξηση του ΑΕΠ, τα έσοδα του Οκτωβρίου είναι 700 εκατ. παραπάνω από τα περσινά και στον προϋπολογισμό του 2016 υπάρχει για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, αύξηση των δαπανών για τα νοσοκομεία και ραγδαία αύξηση του κοινωνικού προϋπολογισμού. «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η κυβέρνηση κατάφερε να απορροφήσει τους κραδασμούς τους οποίους κάποιοι υπέθεταν ότι θα είναι πιο ισχυροί» τόνισε.

Αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για μηδενιστική κριτική αφού η προστασία της πρώτης κατοικίας είχε λήξει από το 2004, ενώ για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση ανέφερε ότι «κάποιοι βλέπουν την πραγματικότητα μέσα από τον φακό των προσωπικών και ιδιωτικών συμφερόντων».

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης: Η συνεννόηση θέλει ήθος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπαράθεση Παππά-Βρούτση στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ