Μπαλτάς: Ο πολιτισμός μπορεί να συνδράμει θετικά στον προϋπολογισμό

«Ο πολιτισμός μας παράγεται και αναπτύσσεται παντού και μπορεί να συνδράμει θετικά και στον προϋπολογισμό» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.

Πρόσθεσε ότι «το υπουργείο Πολιτισμού οφείλει  να συνδράμει και το κάνει, καλλιεργώντας τα δικά του μέσα και βοηθώντας στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Εξήγγειλε παράλληλα την επέκταση της δωρεάν πρόσβασης σε όλα τα μουσεία της χώρας και σε όλους όσοι έχουν κάρτα αλληλεγγύης ή κάρτα ανεργίας.

Ο κ. Μπαλτάς επεσήμανε ότι  «είμαστε σε διαδικασία συζήτησης με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε τα παιδιά που φοιτούν σε κρατικές σχολές που είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού, να μπορούν να πάρουν πάσο όπως συμβαίνει και για τις κλασικές σχολές», ανέφερε ο κ. Μπαλτάς. 

«Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία υπάρχει πολύ περισσότερος άρτος και λιγότερο θέαμα, γιατί προηγούνται η ανθρωπιστική καταστροφή, η φτώχεια, η υγεία, η παιδεία και άρα ο πολιτισμός οφείλει να μην διεκδικεί από τον προϋπολογισμό τα μέσα για να προχωρήσει» τόνισε. 

Διαβάστε επίσης:

Ξανθός: 3.500 προσλήψεις στην Υγεία το 2016

Η κόντρα Τσακαλώτου – Καραθανασόπουλου και τα…κουίζ – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ