Άδωνις: Να δεσμευτούν ότι δεν θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Να δεσμευτούν πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου ότι δεν θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ, ζητά από τους τρεις συνυποψηφίους του για την προεδρία του κόμματος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ανέλαβε τη διαδικασία θα την ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα.

Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο κάθε υποψήφιος, αν έχει μια άλλη πολιτική πρόταση θα πρέπει να την κάνει γνωστή από τώρα για να πάρει -όπως είπε- πολιτική νομιμοποίηση. “Εάν κάποιος κατέβει στις εκλογές και πει δεν θα κάνω συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσει, προφανώς έχει δεσμευτεί στο να μην κάνει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ” υπογράμμισε.

Ωστόσο, είπε ότι κανένας από τους τρεις συνυποψηφίους του δεν τάχθηκε δημόσια υπέρ της συμμετοχής της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι δεν υπάρχει διαφορά απόψεων στο ζήτημα αυτό. “Δεν έχω ακούσει κάποιον από τους συνυποψηφίους μου μέχρι στιγμής να λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω ακούσει κανέναν βουλευτή να λέει κάτι τέτοιο. Πολύ θα ήθελα να βγει κάποιος δημοσίως να το πει. Το ακούω, το λένε διάφοροι δημοσιογράφοι” είπε υπογραμμίζοντας ότι και οι 4 υποψήφιοι έχουν πει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

Χαρακτήρισε “άτυχη στιγμή”, και “φιάσκο” τη ματαίωση των εκλογών στις 22 Νοεμβρίου, αλλά -όπως υπογράμμισε- το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι η ΝΔ δεν κατάφερε να κάνει εκλογές, αλλά η εικόνα της κυβέρνησης. Ειδικότερα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφαιρεί 2,2 δισ. ευρώ επιπλέον από μια οικονομία που μειώνεται κατά 0,7%, ότι κινδυνεύουν να φύγουν από την Ελλάδα οι δύο μεγάλες επενδύσεις που απέμειναν εξαιτίας του αποκλεισμού των συνόρων στην Ειδομένη και ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Σένγκεν.

Είπε ότι οι καταγγελίες για πιθανό σαμποτάζ στις προηγούμενες εκλογές της ΝΔ είναι αντιπαραγωγική, ότι δεν την αποδέχεται και στράφηκε κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διαδικασία, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο εξακολουθεί να υποστηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, με δεδομένο ότι ο πρώην αρχηγός δεν απολαμβάνει ιδιαίτερης δημοφιλίας στις τάξεις του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης τη χαρακτήρισε “μια πάρα πολύ καλή κυβέρνηση” και τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει, αν αυτό θα του αφαιρέσει ψήφους από τις εκλογές.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι έχει επέλθει σύγκλιση απόψεων μεταξύ όλων των υποψηφίων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι – πλην του κ. Τζιτζικώστα που δεν είναι κοινοβουλευτικός- κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Καταλήγοντας είπε ότι παραμένει “σταθερός υποστηρικτής της επένδυσης στις Σκουριές και αναρωτήθηκε για πιο λόγο συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες από τη στιγμή που – όπως είπε – η πολιτεία και τα δικαστήρια δικαίωσαν την εταιρία εξόρυξης χρυσού.

Τέλος, είπε ότι προεκλογικά τήρησε “στάση μετριοπάθειας” και “χαμηλών τόνων”, που “ήθελαν οι νεοδημοκράτες” και επανέλαβε ότι αν καταφέρει να αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο θα εκλεγεί πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

«Όχι» από Παναγούλη στον προϋπολογισμό

Κεγκέρογλου: Ο Λεβέντης να κοιτάξει τα του οίκου του

Προβάδισμα Τζιτζικώστα στη ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ