ΝΔ : Πέφτουν οι υπογραφές για τις εκλογές

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

 

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τυπικά το σήριαλ με τις εκλογές στη ΝΔ, καθώς θα πέσουν οι υπογραφές με την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

Το μόνο που απομένει είναι να συμφωνηθεί το κόστος καθώς γίνονται προσπάθειες για να πέσει κάτω από τις 800 χιλιάδες ευρώ που αρχικά είχε εκτιμηθεί από την εταιρεία τηλεπικοινωνίας. Παράλληλα, εν αντιθέσει με το Νοέμβριο, την ευθύνη λειτουργίας των υπολογιστών στα εκλογικά κέντρα θα αναλάβει εξειδικευμένο προσωπικό και όχι οι… πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων.

Τα κομματικά επιτελεία των υποψηφίων καταστρώνουν την στρατηγική τους για τις δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου όπου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών. Εκείνο που τελικά οδήγησε τους διεκδικητές για την ηγεσία του κόμματος να αποφασίσουν παραμονές των Χριστουγέννων να στηθούν οι γαλάζιες κάλπες, ήταν ο φόβος για την ενότητα της παράταξης.

Αρκετά κομματικά στελέχη εκτίμησαν πως οι ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος είναι εύθραυστες και υπήρχε ο κίνδυνος να μην αντέξουν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπου αρχικά είχε πέσει η πρόταση, προκειμένου να έχουν τελειώσει οι γιορτές και να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες ενός νέου φιάσκου.

Το κλίμα παραμένει τεταμένο μεταξύ των υποψηφίων παρά το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια στο παρασκήνιο να πέσουν οι τόνοι. Τα βέλη αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να στραφούν απέναντι στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού.

Μία πρώτη γεύση του κλίματος που θα επικρατήσει έδωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης με δήλωση μετά το τέλος εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ. «Τον λογαριασμό από το εμπόριο των ψεύτικων υποσχέσεων που έδωσε ο κύριος Τσίπρας στον ελληνικό λαό, αυτήν τη φορά, θα τον πληρώσει μόνος του», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στη βουλή με αφορμή τα… γεμιστά – ΒΙΝΤΕΟ

Γιακουμάτος: Τα ελικόπτερα θα δυσκολευτούν να σας βρουν… – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ