Αβραμόπουλος: Το τέλος της Σένγκεν θα σήμαινε και την αρχή του τέλους της Ευρώπης – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, καλεί τις χώρες της Ε.Ε. να σταματήσουν το παιχνίδι που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες με τη συνθήκη Σένγκεν και κάλεσε τα μέλη της Ένωσης να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου:

“Οι χώρες πρέπει να σταματήσουν το παιχνίδι της αμοιβαίας επίρριψης ευθυνών. Υπάρχει μόνο το «εμείς» και το «μαζί» εδώ.  Μπορούμε να κινηθούμε μπροστά και να ανταποκριθούμε στη προσφυγική κρίση μόνο όταν όλοι αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών έχουμε καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για να αφήσουμε πίσω όσα μας έχουν χωρίσει.  Έχουμε ρίξει τους τοίχους και τους φράχτες και διαπιστώνουμε τώρα ότι κάποιοι τους υψώνουν ξανά.

Οι τοίχοι ή οι φράχτες δεν θα σταθούν εμπόδιο σε  στους ανθρώπους  που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές καταφύγιο.  Άλλωστε, δεν θα έπρεπε κανένας τοίχος ή φράχτης να τους εμποδίσει.   Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εχθροί μας, και εμείς δεν είμαστε μια Ευρώπη-φρούριο. Πρόκειται για ανθρώπους που αναζητούν προστασία, και έχουμε ηθική και νομική υποχρέωση να τους την προσφέρουμε.

Χρειαζόμαστε σεβασμό των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών στη πράξη, όπως αυτές αποτυπώνονται στο δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης και στη Συνθήκη Σένγκεν. Την οποία Συνθήκη κάποιοι αμφισβητούν, είτε άκριτα είτε με κρυφές σκέψεις.

Το τέλος της Συνθήκης Σένγκεν θα σήμαινε και την αρχή του τέλους της Ευρώπης”.

 

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Αβραμόπουλος για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ