Η απάντηση του Βαρβιτσιώτη στον Μουζάλα

Στα όσα  ανέφερε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας απάντησε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη.

“Με τη σημερινή, ειλικρινή τοποθέτησή του, ο κ. Μουζάλας επιβεβαίωσε πλήρως τις ανησυχίες που εξέφρασα χθες από το βήμα της Βουλής για πλημμελή εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν από την Ελλάδα και ότι ο κίνδυνος  να  βρεθούμε εκτός αυτής, είναι πλέον ορατός. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην εγκληματική ανικανότητα που, εδώ και μήνες, επιδεικνύει η Κυβέρνηση απέναντι στο μεταναστευτικό” τονίζει σε δήλωσή του.

 “Γιατί την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αυξάνουν τους ελέγχους στα σύνορά τους, εμείς συνεχίζουμε να τα αφήνουμε ανοιχτά. Γιατί δεν έχουμε υλοποιήσει ούτε μια δράση από αυτές που δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό. Γιατί την ώρα που όλη η Ευρώπη συνασπίζεται ενάντια στην τρομοκρατική απειλή των Τζιχαντιστών, εμείς, αντί να ενισχύσουμε τους προσυνοριακούς ελέγχους, συνεχίζουμε την τακτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε». Και γιατί δεν έχουμε αξιοποιήσει καθόλου τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η Ελλάδα, από την αρχή τους έτους, να έχει δεχθεί σχεδόν 680.000 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, όταν για όλο το 2014 -και με τον πόλεμο να μαίνεται στην περιοχή- είχε δεχθεί 34.000. Μετά τον κίνδυνο του Grexit από το Ευρώ, μας βάζουν τώρα και σε κίνδυνο Grexit από τη συνθήκη Σένγκεν. Είναι εθνικά επικίνδυνοι” επισήμανε σχολιάζοντας τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν και όσα είπε ο κ. Μουζάλας.

 

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση του Μουζάλα στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ