Μητσοτάκης: Ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών

«Είναι ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών διότι ποτέ δεν έγινε τόσο μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο έγινε το 2015» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm, 97,8 σχετικά με τον υπό συζήτηση και ψήφιση προϋπολογισμό του 2016 ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας:

«Και πράγματι είναι ενδιαφέρον ότι ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου προχθές είπε ότι η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο για την ελληνική οικονομία. Αυτό πρέπει να ήταν το συντομότερο ανέκδοτο του έτους».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η οικονομία ξαναβυθίζεται στην ύφεση, τα φορολογικά έσοδα, παρά την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, είναι τα χαμηλότερα της τελευταίας δεκαετίας, υπάρχει απόλυτη επενδυτική άπνοια, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν ζημιώνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο με 20 δισ. ευρώ, τόση ήταν η αξία του χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών πριν από έναν χρόνο και κάτι και προφανώς ο προϋπολογισμός προβλέπει κι άλλες περικοπές προκειμένου να επανέλθουμε σε τροχιά δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ βρίσκει θετικά σημεία στο ασφαλιστικό ώστε να ψηφίσει το νομοσχέδιο ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Καταρχάς δεν έχουμε δει ακόμα συνολικά πρόταση. Η ΝΔ στο παρελθόν για κάποιες από τις παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ήδη ψηφιστεί, όπως η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και η λελογισμένη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δεν ήταν αρνητική. Αλλά από αυτό μέχρι που να πάμε σε μία συζήτηση επανυπολογισμού συντάξεων που μπορεί να έχουν δοθεί πριν από 10-20 χρόνια υπάρχει μία πολύ μεγάλη απόσταση».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Επιφυλάσσομαι να δω την τελική πρόταση, δεν μπορώ να σχολιάσω μία πρόταση η οποία ακόμα δεν έχει γίνει, προφανώς όλοι θέλουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, φοβάμαι όμως ότι η κυβέρνηση κινείται στην λάθος κατεύθυνση. Επίσης πρέπει να σας πω ότι το ασφαλιστικό δεν αντιμετωπίζεται εν κενώ κι αν η μηχανή της ανάπτυξης δεν πάρει μπρος και ο λόγος ασφαλισμένων προς εργαζόμενους παραμείνει εκεί που είναι μονίμως θα συζητάμε για περικοπές συντάξεων».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ