Βίτσας: Τα σύνορα μας είμαστε ικανοί να τα φυλάμε μόνοι μας

«Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ούτε τα απεμπολούμε ούτε τα βάζουμε σε συζήτηση. Τελεία. Τα σύνορα μας είμαστε ικανοί να τα φυλάμε μόνοι μας, ως το τελευταίο όριο της Ευρώπης.» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας ο οποίος επισκέπτεται στρατιωτικούς σχηματισμούς στη Λάρισα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, σημείωσε ότι «υπάρχουν παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας είναι γνωστό και έχει καταγγελθεί και σε φόρα και στο ΝΑΤΟ. Οι δυνάμεις μας, ιδιαίτερα η αεροπορία και το ναυτικό, έχουν συγκεκριμένες εντολές και από την πολιτική ηγεσία, αλλά και από την στρατιωτική για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε αυτές τις καταστάσεις. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά που έχουν είναι ιδιαίτερα επαρκής και επιτυχής.

Ο «πόλεμος των tweet» ήταν μία επιτυχημένη λογική στο επιχείρημα ότι υπάρχει καμιά φορά νευρικότητα. Οι δικοί μας οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι, έτσι ώστε να μην είναι νευρικοί αλλά να εκτελούν το καθήκον τους. Μπορώ να το διαβεβαιώσω αυτό και από την σημερινή συνάντηση που είχα με τους πιλότους και πραγματικά θαύμασα, την ψυχραιμία, τον επαγγελματισμό και την προσήλωση τους».

O αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να βρεθεί πολιτική και όχι στρατιωτική λύση στην ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Σχετικά με την επικείμενη αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται να αξιοποιηθεί αυτή που είναι ανενεργή και δεν χρησιμοποιείται. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2016 ενώ στην αρχική διαδικασία αξιοποίησης θα υπάρχει συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε ερώτηση, επανέλαβε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία στρατιωτική επιχείρηση κατά του ISIS σε ξηρά, αέρα ή θάλασσα.

Σχετικά με το θέμα υποδοχής προσφύγων αναφέρθηκε στον προγραμματισμό για τη δημιουργία πέντε hot spots στα νησιά για την ταυτοποίηση τους και τεσσάρων χώρων μετεγκατάστασης στην ηπειρωτική χώρα, δύο στην Αττική και άλλων δύο στην Κεντρική Μακεδονία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

“Πιλότος” σε μαχητικό F16 ο Βίτσας – ΦΩΤΟ

Πανούσης: Ο Τσίπρας είναι όμηρος παρεϊκών συσχετισμών 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ