Βενιζέλος: Να γίνει εξεταστική για τα μνημόνια για να διασκεδάσει ο ταλαίπωρος λαός – ΒΙΝΤΕΟ

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και για τα τρία μνημόνια αλλά και για το κούρεμα του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Να γίνει εξεταστική επιτροπή για το 1ο, το 2ο, το 3ο  μνημόνιο, για το κούρεμα του χρέους, για την αναδιάρθρωση του χρέους, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρέπει να ανασυσταθεί η εξεταστική επιτροπή που μετά μεγάλων πανηγυρισμών κάνατε στην προηγούμενη βουλή. Να τα εξετάσει όλα. Για λόγους ιστορικούς, παιδαγωγικούς και γιατί πρέπει να διασκεδάσει ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός που υφίσταται θυσίες και να γελάσει λίγο από τις ανακολουθίες, τα ψέματα που θα αποδειχθούν περίτρανα σε μία τέτοια διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατηγορώντας τον ότι «πυροδότησε την πολιτική ένταση αναζητώντας δήθεν συναίνεση»

«Η χώρα δεν έχει ούτε στρατηγικό πλαίσιο ούτε κυβέρνηση με στοιχειώδη ικανότητα διακυβέρνησης. Και το ερώτημα είναι γιατί τις τελευταίες ημέρες ο Πρωθυπουργός πυροδότησε την πολιτική ένταση αναζητώντας δήθεν συναίνεση.

Ποιος προκάλεσε τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που είχε αυτή την αντιπαραγωγική κατάληξη; Ποιος είναι αυτός που τροφοδότησε τα σενάρια για την αντοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας; Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Στην πραγματικότητα το έκανε γιατί δεν θέλει τη συναίνεση, ούτε αλλαγή του στενού και ετερόκλητου κυβερνητικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τον αφήνει πολιτικά ανεξέλεγκτο. Επιδιώκει άλλα πράγματα. Επιδιώκει την εκβιαστική συσπείρωση του χώρου του για να υπερψηφιστούν δύσκολες ρυθμίσεις, ρυθμίσεις χειρότερες από αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ έφτυνε τα προηγούμενα χρόνια, μέσα στο κλίμα της αντιμνημονιακής δημαγωγίας και τώρα τις εκθειάζει και τις γλύφει ως απολύτως αναγκαίες».

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: “Όσοι κουνούν το δάχτυλο να μελετήσουν τους αριθμούς”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ