Τσίπρας: Έχουμε προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής στρατηγικής

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις πολιτικές δυνάμεις που «ευθύνονται για τη διαχρονική απαξίωση των αποθεματικών ταμείων» και τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

«Εδώ δεν έχουμε πια να κάνουμε με απλή καταστροφολογία και κινδυνολογία αλλά με σαφή προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής στρατηγικής απέναντι στις απαιτήσεις των πιο σκληρών κύκλων των δανειστών. Οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για την διαχρονική απαξίωση των αποθεματικών των ταμείων», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στο καταστροφικό PSI το οποίο έφερε τα ασφαλιστικά ταμεία στο χείλος του γκρεμού με απομείωση των αποθεματικών τους μεγαλύτερη των 15 δις. Εκείνοι που επί μια πενταετία σχεδίασαν σε συνεργασία με την Τρόικα και ψήφισαν δεκάδες οριζόντιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις».

«Εκείνοι που μας καλούσαν καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης να υπογράψουμε ότι μας δώσουν: Τις οριζόντιες περικοπές, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος χωρίς δυνατότητα για ισοδύναμα. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι και αυτές οι πολιτικές δυνάμεις αρνούνται σήμερα να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός διαπραγματευτικού μετώπου, μιας ενιαίας εθνικής γραμμής για την προστασία των κύριων και επικουρικών συντάξεων και του ασφαλιστικού συστήματος», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Εδώ πλέον δεν έχουμε απλώς με μια ανεύθυνη αντιπολιτευτική γραμμή. Έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ χειρότερο. Στην προσπάθεια τους να βλάψουν τη κυβέρνηση, βάζουν το κοντόφθαλμο και μικροπολιτικό τους συμφέρον πάνω και από τα ίδια τα συμφέροντα των σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: “Όσοι κουνούν το δάχτυλο να μελετήσουν τους αριθμούς”

Τσίπρας: Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Να ξεχάσουν τα σενάρια των οικουμενικών κυβερνήσεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ