Επαφές Τσίπρα με Βαλς και Ιβάνοφ

Η προσφυγική κρίση και η διαδικασία των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ εξετάστηκαν σε συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ στο Παρίσι, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου για το Κλίμα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον κ. Ιβάνοφ ότι δεν είναι δυνατόν να παραμένουν εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, “MIA”, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του προέδρου κ. Ιβάνοφ σημειώνει ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για όλα τα θέματα και ιδιαίτερα για τα δύο σημαντικά ζητήματα: την μεταναστευτική κρίση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βαλς στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Κατά τη συνομιλία τους οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι η επιτυχία του ταξιδιού του Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα, δημιουργεί θετικό έδαφος και για μια επίσκεψη του Μανουέλ Βαλς, με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων.

Συζήτησαν, επίσης, το Προσφυγικό, τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την εφαρμογή του Προγράμματος, καθώς και την προοπτική της αλλαγής στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία – ΒΙΝΤΕΟ

Τι απαντά ο Θεοδωράκης στον Τατσόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το χαρτί που έβγαλε ο Τσίπρας και αντέδρασε η Φώφη – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ