Οι διάλογοι «φωτιά» των Αρχηγών για το ασφαλιστικό

Οι διάλογοι για το ασφαλιστικό ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού είναι ενδεικτικοί του κλίματος που επικράτησε στη μαραθώνια σύσκεψη κορυφής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αλ. Τσίπρας: Σας προτείνω να βγάλουμε κοινή ανακοίνωση για το ασφαλιστικό.

Ι Πλακιωτάκης, Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκης: Όχι, δεν συμφωνούμε.

Α. Τσίπρας: Σας προτείνω να βγάλουμε κοινή ανακοίνωση για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Θα μας ενισχύσει διαπραγματευτικά.

Ι Πλακιωτάκης, Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκης: Πρωθυπουργός είσαι, κυβέρνηση είστε, βρείτε τρόπο να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Αλ. Τσίπρας: Αφού δεν θέλετε ούτε να δηλώσουμε τη βούλησή μας να μη μειωθούν οι συντάξεις, προφανώς τότε δεν σας ενδιαφέρει εάν θα καταστραφεί το ασφαλιστικό σύστημα. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η στάση… Αν μειωθούν οι συντάξεις θα φταίτε εσείς… Έχετε το θράσος να λέτε εσείς ότι αυτό ήταν το χειρότερο μνημόνιο, όταν επί των ημερών σας έγιναν αυτές οι μειώσεις στις συντάξεις;

Κόντρα Τσίπρα – Γεννηματά

Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως προκύπτει και από τον διάλογο που παρουσίασε το Mega.

Αλ. Τσίπρας: Να σου θυμίσω πόσες φορές υπογράψατε μείωση συντάξεων από το 2010 ως το 2012; Περίπου 10 φορές και αρνείστε εδώ που σας ζητώ να μπείτε σε μια εθνική γραμμή για μη μείωση συντάξεων;

Φ.Γεννηματά: Εγώ έγινα βουλευτής τον Ιανουάριο

Αλ. Τσίπρας: Δηλαδή δεν ήσουν υπουργός του ΠΑΣΟΚ όταν μειώνονταν οι συντάξεις; Αν δεν πάρετε σαφή θέση για το αν συντάσσεστε ή όχι με την εθνική γραμμή για μη μείωση συντάξεων θα βγω δημόσια και θα πω ότι δεν θέλετε να σώσουμε τις συντάξεις.

Φ.Γεννηματά: Δεν έγινε κανένας διάλογος ούτε μας εξηγείς πως θα γίνει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ανέφερε μεταξύ άλλων: Υπονομεύετε τη συναίνεση και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με τις δημόσιες δηλώσεις και με τη στάση της πριν καν αυτό αρχίσει. Πετροβολάτε τον Αλέξη Τσίπρα γιατί έχετε μικροκομματικές σκοπιμότητες και δεν καταλαβαίνετε ότι το Grexit δεν έχει ακόμα περάσει.

Για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης ο πρόεδρος του Ποταμιού είπε: Το συζητάω υπό τον απαράβατο όρο ότι θα περιληφθεί η απλή αναλογική και ότι θα ψηφιστεί εντός του 2016.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ