• Επιστολή του Ταυρή στους υποψήφιους της ΝΔ για την εκλογική διαδικασία

  6:56 μμ, Πέμπτη 26 Νοε 2015 6:56 μμ, Πέμπτη 26 Νοε 2015

  Επιστολή προς τους υποψήφιους για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Φίλιος Ταυρής.

  Αναλυτικά η επιστολή:

  "Προς τους υποψήφιους Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας

  κ.κ. Γεωργιάδη Άδωνη

  Μεϊμαράκη Ευάγγελο

  Μητσοτάκη Κυριάκο

  Τζιτζικώστα Απόστολου

  Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2015

  Αγαπητοί κύριοι

  Επιθυμώ να σας καταθέσω ένα εναλλακτικό σχέδιο διεξαγωγής της ψηφοφορίας (plan B), το οποίο θα πρέπει να προετοιμαστεί ώστε να χρησιμοποιηθεί στην απευκταία περίπτωση δυσλειτουργίας της όποιας αρχικής επιλογής.

  Το σχέδιο αναλύεται ως εξής:

  • Χρησιμοποιούνται ανά τμήμα οι εκλογικοί κατάλογοι των εθνικών εκλογών.

  • Γίνεται αντιστοίχιση και ένταξη των εκλογικών τμημάτων των εθνικών εκλογών (και των καταλόγων) στα εκλογικά τμήματα της ΝΔ. Αντίστοιχα εντάσσονται και τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών των εθνικών εκλογών.

  • Οι κατάλογοι «φορτώνονται» στα αντίστοιχα τερματικά των τμημάτων.

  Με την διαδικασία αυτή:

  1. Ικανοποιείται η απαίτηση του καταστατικού για δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες πολίτες, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτοί θα ψηφίσουν στον τόπο που είναι εγγεγραμμένοι.

  2. Εξασφαλίζεται απολύτως η όποια περίπτωση διπλοψηφίας τουλάχιστον στον βαθμό που αυτό συμβαίνει και στις εθνικές εκλογές, μια και το όνομα του κάθε πολίτη βρίσκεται σε ένα και μόνο εκλογικό κατάλογο.

  3. Στα τμήματα εξωτερικού διατηρείται η ίδια διαδικασία.

  Για την περίπτωση αυτή και βάσει των ισχυόντων, προβλέπεται ότι ψηφίζουν δυο κατηγορίες, Α. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης και Β. Οι Έλληνες πολίτες οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των τελευταίων εθνικών εκλογών, οι οποίοι και θα πρέπει να υπάρχουν «φορτωμένοι» στα τερματικά κάθε τμήματος.

  Ειδικά στα τμήματα αυτά όσοι ανήκουν στην περίπτωση Β. θα ψηφίσουν σε ειδική κάλπη και τα ψηφοδέλτια αυτών θα ενσωματωθούν μετά τον έλεγχο για τυχών διπλοψηφίες.

  Το παραπάνω, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό σχέδιο (plan A).

  Απαραίτητο είναι να δοθεί το δικαίωμα σε όποιον το επιθυμεί, να προσέλθει σε οποιοδήποτε γραφείο του κόμματος (κεντρική διοίκηση, νομαρχιακές, τοπικές) μόνο για να δηλώσει αλλαγή τόπου άσκησης του δικαιώματος και όχι για να εγγραφεί στο κόμμα. Η ενέργεια αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. για εκλογή 13 Δεκεμβρίου, από την Κυριακή 29/11 έως την Παρασκευή 4/12) ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσης του εκλογικού καταλόγου. Με την διαδικασία αυτή διευκολύνονται οι πολίτες να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους.

  Η εγγραφή στον νέο κατάλογο συνεπάγεται την αυτόματη διαγραφή του από τον αρχικό κατάλογο.

  Η επιλογή αυτή εξαφανίζει τον κίνδυνο αστοχίας μια και δεν απαιτείται απευθείας σύνδεση (on line).

  Οικονομικά, αν η λύση αυτή επιλέγονταν ως βασική, θα περιόριζε το κόστος ίσως και σε λιγότερο από το 50% του αρχικού.

  Η συγκεκριμένη λύση, η οποία παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα (ασφάλεια, μειωμένο κόστος, ευκολία χειρισμού) και ένα μόνο μειονέκτημα, αυτό της ανάγκης «μεταδημότευσης», θα μπορούσε με τροποποιήσεις να αποτελέσει την βασική επιλογή (plan A).

  Σε περίπτωση που δεν το προκρίνετε ως τέτοιο, παρακαλώ να σκεφτείτε τη αναγκαιότητα εφαρμογής του ως εναλλακτικού σχεδίου (plan B), ώστε να αποκλειστεί ολοσχερώς η περίπτωση επανάληψης δυσάρεστων εξελίξεων.

  Θα παρακαλούσα να ενημερώσετε τους εκπροσώπους σας επί του συγκεκριμένου, ώστε στην σημερινή συνεδρίαση (26/11/2015 ωρα 19:00) να λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις.

  Με τιμή

  Φίλιππος Ν. Ταυρής,Μέλος της ΚΕΦΕ

  Κοινοποίηση:

  Πρόεδρο της Ν.Δ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

  Παπαμιμίκο Ανδρέα

  Τραγάκη Ιωάννη

  Μπασιάκο Ευάγγελο

  Δαβάκη Αθανάσιο

  Κράτσα Ροδη

  Δασκαλάκη Μενέλαο

  Τσιμάρα Κωνσταντίνο

  Ιωαννίδη Σάκη

  Κόλλια Κωνσταντίνο

  Κόκκαλη Αλέκο

  Σταμούλη Στέφανο

  Αμπατζόγλου Θεόδωρο

  Γαϊτάνη Αναστάσιο

  Γεωργόπουλο Παναγιώτη"

  Διαβάστε επίσης:

  Συνάντηση του Πλακιωτάκη με τον Καραμανλή

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα