Τσίπρας: Η Ελλάδα στηρίζει τη λύση των δύο κρατών στο παλαιστινιακό ζήτημα – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τη λύση των δύο κρατών στο παλαιστινιακό ζήτημα, με ένα βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος με τα σύνορα του 1967» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούτ Αμπάς.

 «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποκλιμακωθεί η ένταση και να επανέλθει ένα κλίμα που να προωθεί την επανέναρξη των συζητήσεων» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 «Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να τερματιστεί η ένταση και να κάνουμε σημαντικά βήματα προόδου» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Αμπάς.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης ότι ο κ. Αμπάς θα επισκεφτεί την Αθήνα 21-22 Δεκεμβρίου  χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη “μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μας”.

Τη δημιουργία κοινής διυπουργικής επιτροπής για τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Παλαιστίνης και Ελλάδας ανακοίνωσε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς.

«Απευθύνομαι σε όλες τις δυνάμεις της Ελλάδας  να στηρίξουν την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης» σημείωσε ενώ κάλεσε «όσες κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του παλαιστινιακού κράτους να το κάνουν».

Αναφερόμενος στη διαμάχη με το Ισραήλ τόνισε ότι πρέπει να είναι «πολιτική να μην είναι στρατιωτική. «Η ισραηλινή κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ειρήνη και γκρέμισε και όλες τις βάσεις που είχαν δημιουργηθεί. Δεν μπορούμε να εφαρμόζουμε μονόπλευρα τις συμφωνίες» τόνισε.

 «Ο λαός της Παλαιστίνης είναι απογοητευμένος και αυτά που κάνουν είναι αντίδραση για την κατοχή» ανέφερε ο κ. Αμπάς.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων συναντήθηκε ο Τσίπρας – ΦΩΤΟ

To tweet του Πρωθυπουργού από το Ισραήλ – ΦΩΤΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ