Τσίπρας: Η μετανάστευση των νέων επιστημόνων είναι πλήγμα για τη χώρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ολοκλήρωση της συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε σήμερα με τον Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο, νέο γραμματέα του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε καλή δύναμη για τη συλλογική προσπάθεια ανασυγκρότησης της νεολαίας, και τον διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία του κόμματος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες για το δυνάμωμα της Νεολαίας και τη γείωση της στους κοινωνικούς χώρους.

 Όπως επισήμανε, η τετραετία αυτή θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για καίριες θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν στο προσκήνιο τα ζητήματα της νέας γενιάς στην παιδεία, την εργασία, στον πολιτισμό, στην πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία των διεκδικήσεων της νέας γενιάς για αξιοπρεπή εργασία και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. «Η μετανάστευση των νέων επιστημόνων είναι πλήγμα για τη χώρα. Οι νέοι θέλουν να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο που γεννήθηκαν. Οι δικές τους διεκδικήσεις πρέπει να είναι πυξίδα του έργου μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου τόνισε ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων, με βασικό στόχο το χτύπημα της μαύρης και αδήλωτης εργασίας καθώς και της επισφάλειας. Σε αυτήν την κατεύθυνση κρίνεται απαραίτητη και η κατάργηση των μισθολογικών διαφορών για τους νέους κάτω των 25 ετών, όπως υποστήριξε.

Παράλληλα, ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις επικείμενες δράσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Τέλος, ανέλυσε το ρόλο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις υποστηρικτικές πρωτοβουλίες που θα παρθούν για τη στήριξη και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

 

Διαβάστε επίσης:

Ένας ράπερ γραμματέας αναλαμβάνει τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ