Τζάκρη: Είναι αλήθεια ότι οι δανειστές μας έχουν κάποιες εμμονές…

Έως τον Ιούλιο του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η απλούστευση των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων, όπως δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Στην επισήμανση ότι είναι αίσθηση της κοινωνίας πως οι δανειστές έχουν στόχο να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία, η υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας ανέφερε ότι «είναι αλήθεια ότι οι δανειστές μας έχουν κάποιες εμμονές σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων (…)» και συνέχισε λέγοντας:

«Το ζητούμενο είναι να επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία. Δεν είναι μόνο ζητούμενο τα 20 λεπτά στο κρασί, το ζήτημα είναι στην ουσία ότι σήμερα η ελληνική βιομηχανία, δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν παράγει, δεν της δίνουμε τη δυνατότητα να παράξει, αυτό είναι το ζητούμενο να τη βοηθήσουμε να ξεκινήσει».

«Να σας πω», πρόσθεσε η ίδια, «τι θα κάνουμε εμείς για να επανεκκινήσουμε τη βιομηχανία. Κατ’ αρχήν, κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε πιο φιλικό το επιχειρηματικό περιβάλλον. Το επιχειρηματικό περιβάλλον και δη το περιβάλλον της σύστασης και της λειτουργίας επιχειρήσεων που αφορά τις επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτυχθούν τώρα, τις νέες επιχειρήσεις αλλά και τις λειτουργούσες, δεν είναι καθόλου φιλικό. Έχουμε ένα αδειοδοτικό πλαίσιο που μπορεί να κάνει μία επιχείρηση να πάρει τέσσερα χρόνια μία άδεια».

Όπως τόνισε, «εμείς εργαζόμαστε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση, και με έναν τρόπο που δεν έχει ξαναϋπάρξει τόσο συστατικός και οργανωμένος. Έχουμε επιτροπές, δουλεύουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες, στη μεταποιητική βιομηχανία, των τροφίμων και ποτών, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είναι 280.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, στον τουρισμό. Θα πάμε μέχρι τον Ιούλιο του 2016, να έχουμε ολοκληρώσει την απλούστευση των αδειοδοτήσεων και την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε από τη ΝΔ αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ