ΝΔ – Κοινοβουλευτική ομάδα χωρίς Καραμανλή – Σαμαρά

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Αρνητικοί εμφανίζονται μέχρι αυτή την ώρα να παραστούν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο, κυρίως από το δημοψήφισμα και μετά, είναι τυπικές, καθώς ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να είναι ενοχλημένος από τις παρασκηνιακές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά κατά την προεκλογική περίοδο, κάτι που ο τελευταίος το διαψεύδει.

Ωστόσο, αρκετά στελέχη εκτιμούν ότι μια ενδεχόμενη κοινή τους παρουσία στην κοινοβουλευτική ομάδα, θα μπορούσε να κατευνάσει το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί. Γι’ αυτό μέχρι τις 7 το απόγευμα που θα αρχίσει η συνεδρίαση μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα, αν και οι πιθανότητες είναι μικρές.

Δεν βέβαιη η παραίτηση Μεϊμαράκη

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος μετά την διαρροή που φέρεται να υπήρξε από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά στο Έθνος, που τάσσονταν υπέρ της τοποθέτησης ενός «ουδέτερου» προσωρινού προέδρου. Την απόφαση του αυτή θα ανακοινώσει στην Κ.Ο και στην οποία θα καλέσει να προεδρεύσει, ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει ήδη αρκετές αντιδράσεις σε βουλευτές που τον στηρίζουν και οι οποίοι αναμένεται να μην δεχτούν την αποχώρηση Μεϊμαράκη από την προεδρία, ζητώντας του να ανακαλέσει την απόφαση του, άλλωστε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος έχει σημαντικά ερείσματα στην «γαλάζια» Κ.Ο. Επίσης, την παραίτηση του την έχουν ζητήσει οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά όχι και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κλειστή η συνεδρίαση της ΚΟ

Έξω από την αίθουσα της γερουσίας θα παραμείνουν τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι. Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι εκρηκτική. «Σήμερα θα ειπωθούν αλήθειες», λένε τα επιτελεία και των τεσσάρων υποψηφίων που προσέρχονται με άγριες διαθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται να επιτεθεί κυρίως στον Απόστολο Τζιτζτικώστα αλλά, στον «υπαρχηγό» του όπως τον χαρακτηρίζει Μάκη Βορίδη, αλλά και στον Ανδρέα Παπαμιμίκο, που όπως θα πει, στηρίζει την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη. Παράλληλα θα ζητήσει εκ νέου την παραίτηση Τζιτζικώστα για διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνουν στην απομάκρυνση Μεϊμαράκη, τον οποίο θα κατηγορήσουν ότι χρησιμοποίησε τον κομματικό μηχανισμό προεκλογικά και ότι φέρει ευθύνη για το εκλογικό φιάσκο. Επίσης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα επαναλάβει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από μία θέση που είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένος.

Ενωτικός θα επιχειρήσει να είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, όπως πράττει από την πρώτη στιγμή μετά τα όσα συνέβησαν με την αναβολή των εκλογών.

Δεν ξέρουν πότε θα γίνουν εκλογές – επιθυμούν 13 Δεκέμβρη

Μπορεί τώρα όλοι υποψήφιοι να βιάζονται και να θέλουν να διεξαχθούν οι εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ωστόσο την τελική απόφαση θα πάρει η νέα εταιρεία που θα αναλάβει την διαδικασία. Η πιθανή ημερομηνία είναι η 13η Δεκεμβρίου, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιηθούν τότε οι εκλογές.

Τα μέλη της ΚΕΦΕ που την Κυριακή όλοι ζητούσαν τις παραιτήσεις τους, πήραν 24ώρες μετά «ψήφο εμπιστοσύνης» και από τους τέσσερις υποψηφίους. Τελικά τα ίδια μέλη που δεν κατάφεραν να διοργανώσουν τις εσωκομματικές εκλογές, θα επιχειρήσουν αυτή την φορά να φέρουν την διαδικασία σε πέρας.

Την ώρα που θα συνεδριάζει η ΚΟ στη Βουλή, την ίδια στιγμή στις 6 το απόγευμα στην Συγγρού θα συνέλθει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για το νέο διαγωνισμό έτσι ώστε άμεσα να επιλεγεί η νέα εταιρεία.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο πρώτος δημόσιος διάλογος Μεϊμαράκη – Γεωργιάδη “στον ενικό” – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ