Κικίλιας: Η διαδικασία εκλογής Προέδρου επιβάλλεται να τεθεί εκ νέου

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα θλιβερά συνέβησαν χθες και εξακολουθούν να συμβαίνουν σήμερα, κατέστησαν άκυρη όλη τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Καμιά εμβαλωματική λύση δεν μπορεί να προκριθεί γιατί μειώνει το κόμμα και ευτελίζει το θεσμικό του ρόλο.

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου επιβάλλεται να τεθεί σε άλλη βάση, εκ νέου.

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν σχετικά με την διαδικασία εκλογής Προέδρου, το Συνέδριο και την ηγεσία του κόμματος μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από κανέναν, εάν είναι αποτέλεσμα κονκλαβίων και καμαρίλας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, των πατριαρχών του κόμματος και της κομματικής νομενκλατούρας, όσων δηλαδή οδήγησαν την Νέα Δημοκρατία στη χθεσινή γελοιοποίηση και εξακολουθούν να σφάζονται για προσωπικά οφέλη πάνω στην ενότητα του κόμματος.

Εάν συνεχισθεί η ίδια διαδικασία ως να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα, να μην παραιτείται κανείς, παρά μόνο να αγωνίζονται οι υποψήφιοι να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον, κινδυνεύει πλέον ουσιαστικά αυτή η ίδια η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Χρειάζεται να ληφθούν με απόλυτα ανοικτές διαδικασίες και θεσμικά, όπως απαιτεί η βάση του κόμματος και η ευρύτερη κοινωνία των πολιτών, αφού προηγηθεί ειλικρινής και ενδελεχής διάλογος.

Είχα επισημάνει επανειλημμένα ότι προέχει η ανακατασκευή του κόμματος προτού τεθούν άλλοι στόχοι. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι το κόμμα, στην κατάσταση που περιήλθε από τους παρασιτικούς μηχανισμούς που αναπτύχθηκαν εντός του, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, διαψεύδοντας τις προσδοκίες σημαντικού μέρους της κοινωνίας.

Ζητώ την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων του κόμματος, ώστε η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου να οργανωθεί και να διεξαχθεί με τρόπο που θα τιμά τους πολίτες αυτής της χώρας και θα δίνει πρακτική λύση στα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας».

 

Δείτε επίσης:

Η απάντηση του Βορίδη στον Μεϊμαράκη

Βαρβιτσιώτης: Άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ με τη συμμετοχή των υποψηφίων

Γεωργιάδης: Μπορεί ο κ. Τζιτζικώστας επιτέλους να μιλήσει ο ίδιος;

Αγωγή κατά της εταιρείας θα καταθέσει ο Μεϊμαράκης 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ