Πλακιωτάκης: Μέσα στην εβδομάδα η Κ.Ο. της ΝΔ

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα όσα συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο σχετικά με τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου και τα αιτήματα που ακολούθησαν για άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Υπάρχει αίτημα από αρκετούς συναδέλφους για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σίγουρα θα γίνει και εν όψει προϋπολογισμού. Άλλωστε στο τελευταίο χρονικό διάστημα, επί Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει συνεδριάσει πολλές φορές. Όμως το υπεύθυνο όργανο για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι η ΚΕΦΕ. Αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στην επισήμανση ότι εννοεί πως δεν έχει αρμοδιότητα η Κοινοβουλευτική Ομάδα ο γραμματέας της Κ.Ο ανέφερε: «Η αρμοδιότητα, βάσει του καταστατικού, ανήκει στην ΚΕΦΕ που είναι και το αποκλειστικό όργανο να προχωρήσει τη διαδικασία των εκλογών».

Στο ερώτημα αν μπορεί να μείνει η ίδια σύνθεση μετά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε: «Δεν υπάρχει καταστατική διαδικασία βάσει της οποίας όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ να παραιτηθούν. Θα πρέπει να πάμε σε διαδικασίες εκτάκτου συνεδρίου. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένει άλλο αυτή η διαδικασία».

Όσον αφορά στην ημερομηνία σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Πλακιωτάκης είπε: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα γίνει αυτή την εβδομάδα πιστεύω και εν όψει του προϋπολογισμού».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ