Τσίπρας: Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή

«Στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσουμε εθνικό διάλογο», τονίζει με την εφ’όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανοίγει τα χαρτιά του για τις προσεχείς κινήσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι και να πετύχει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναγνωρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο και ότι οι αναγκαίες μάχες πρέπει να δοθούν σε πολλαπλά επίπεδα.

«Ο στόχος της ανακεφαλαιοποίησης, λοιπόν, έχει επιτευχθεί, και τώρα έχουμε μπροστά μας τον δεύτερο στόχο, που είναι η διαπραγμάτευση για το χρέος, αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση. Ξέρουμε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Η εξομάλυνση της κατάστασης στην οικονομία είναι η πρώτη βασική κατεύθυνση του «οδικού μας χάρτη», που περιλαμβάνει επίσης και τη σταδιακή υλοποίηση του παράλληλου κυβερνητικού προγράμματος» δηλώνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Σχετικά με το ενδεχόμενο των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας αναφέρει ότι «πέρα λοιπόν από τις κορώνες κινδυνολογίας, η πραγματικότητα είναι ότι υπερασπιστήκαμε αποφασιστικά την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων. Η τελική ρύθμιση, που διασφαλίζει προστασία του 60% των οφειλετών «κόκκινων» στεγαστικών, μας δικαιώνει»

Για την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ο κ.Τσίπρας δηλώνει «Σέβομαι λοιπόν την απόφαση του Γαβριήλ, αλλά δεν την κατανοώ. Από την άλλη οφείλω να του πιστώσω το γεγονός ότι παρέδωσε την έδρα. Προσπαθώ να θυμηθώ ποια ήταν η τελευταία φορά που βουλευτής διαφώνησε με το κόμμα του και παρέδωσε την έδρα και δεν μπορώ. Αυτή είναι η μόνη ηθική στάση, ιδίως όταν η εκλογή ήταν με λίστα και η συμφωνία γνωστή»

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ.Τσίπρας αναφέρει πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο «οδικό χάρτη». Ξέρει πολύ καλά πού θέλει να φτάσει και ξέρει επίσης και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει.

Κάνει ειδική αναφορά για το προσφυγικό και τη στάση της Ευρώπης και δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, ενώ δηλώνει με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

Δεν αποφεύγει, τέλος, να «βαθμολογήσει» τους υπουργούς του, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη αποτίμηση θα γίνει με τη λήξη του εξαμήνου.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ