Στις κάλπες η ΝΔ – Στις 20:30 το πρώτο αποτέλεσμα

Οι κάλπες στα 883 εκλογικά κέντρα της χώρας άνοιξαν και οι ψηφοφόροι, αλλά και οι φίλοι της ΝΔ προσέρχονται για να εκλέξουν τον 8ο πρόεδρο του κόμματος. Στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσει ο νικητής το (50,1%) τότε την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων.

Οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης ολοκλήρωσαν τον προεκλογικό τους αγώνα και κοινός παρονομαστής στις δηλώσεις τους είναι το κάλεσμα που απευθύνουν στους πολίτες να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες.

Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα και το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα με την ενσωμάτωση του 10% των τμημάτων αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 20:30 το βράδυ, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από την συμμετοχή που θα υπάρξει.

Οδηγός προς τους ψηφοφόρους

• Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

• Οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμούν.

• Στον δεύτερο γύρο θα πρέπει να ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό κέντρο που είχαν επιλέξει την πρώτη Κυριακή.

• Όσοι δεν ψηφίσουν την Κυριακή δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο

• Το αντίτιμο θα είναι 3 ευρώ και ισχύει μόνο για τον πρώτο γύρο.

• Στην περίπτωση που υπάρξει βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα, τότε η ψηφοφορία θα σταματήσει και θα ξαναρχίσει μόλις διορθωθεί το πρόβλημα.

 

Που θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι

Μέχρι στιγμής μόνο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν έχει ανακοινώσει σε πιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσει . Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ολοκλήρωσε τον προεκλογικό του αγώνα στην Κρήτη και σήμερα το πρωί θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Στην ιδιαίτερη του πατρίδα και συγκεκριμένα στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο θα ψηφίσει στις 9:30 το πρωί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο γυμνάσιο και Λύκειο Κηφισιάς στις 10:30, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 9 το πρωί στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

 

Πηγή real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ