Παπαδημούλης: Απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια συνεννόησης

“Αυτή τη στιγμή που ενισχύεται η αβεβαιότητα στη διεθνή σκηνή από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και από την έξαρση του προσφυγικού, στην Ελλάδα επιβάλλεται πολιτική σταθερότητα, ήπιο πολιτικό κλίμα και η μέγιστη δυνατή προσπάθεια συνεννόησης- παρά τις διαφορές μας- όλων των κοινοβουλευτικών δυνάμεων που πιστεύουν στη δημοκρατία. Εξαιρώ τη Χρυσή Αυγή” δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα.

“Σενάρια αποσταθεροποίησης αυτή την ώρα μπορεί να εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα ή μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά δεν βλάπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ, βλάπτουν τη χώρα και καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον. Επιχειρείται να καλλιεργηθούν σενάρια αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα με καλλιέργεια φημών ανυπόστατων και νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να παίζονται τέτοια παιχνιδάκια” τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαδημούλης συνέχισε λέγοντας: “Νομίζω ότι πλησιάζουμε στην επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και μέσα στην τετραετία που έχει ξεκινήσει με την κυβέρνηση Τσίπρα, μπορούμε να απαλλαγούμε και από την επιτροπεία και από το μνημόνιο, αρκεί αυτά που συμφωνήσαμε ως χώρα να τα εφαρμόσουμε με τη μέγιστη δυνατή δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα”.

Από αυτή την άποψη, θεωρώ ότι είναι προβληματικό, δείχνει μικροπολιτική, κόμματα να έχουν ψηφίσει τη συμφωνία και να κάνουν φτηνή αντιπολίτευση στα μέτρα που έρχονται να εφαρμοστούν με τη συμφωνία που τα ίδια ψήφισαν. Και όχι μόνο ψήφισαν αλλά μας πίεζαν μήνες υπογράψτε ότι σας φέρουν. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα αποδείξει στην πράξη ότι έχει και τις αντοχές και την πολιτική βούληση να προχωρήσει όχι μόνο τη συμφωνία αλλά και όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα. Και θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις γιατί ο συνδυασμός οικονομική κρίση, τρομοκρατία, έξαρση προσφυγικού επιβάλλει τουλάχιστον σοβαρότητα” κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Μητρόπουλος: Με το τρίτο μνημόνιο θα μας οδηγήσουν σε Grexit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ