Μητσοτάκης: Η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα έχει πολύ σκληρά δεξιά χαρακτηριστικά

“Πιστεύω ότι από τους συνυποψηφίους μου έχω τις καλύτερες δυνατότητες να μπορώ να διευρύνω τη ΝΔ προς τα εκεί που πρέπει να διευρυνθεί και αυτό είναι το βασικό μου συγκριτικό πλεονέκτημα. Το δεύτερο μου πλεονέκτημα είναι ότι μπορώ να εκπροσωπήσω πολύ καλύτερα από τους άλλους τη χώρα στο εξωτερικό” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Realfm 97,8 στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου. 

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ εκτίμησε ότι θα χρειαστούν δύο γύροι για την εκλογή προέδρου και σε ότι αφορά τη συμμετοχή των πολιτών εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι καλή.

Μιλώντας για τους συνυποψηφίους του είπε: “Ο κ. Μεϊμαράκης είχε μια στρατηγική να περάσει αυτή η διαδικασία στο ντούκου. Νομίζω ότι κάνει λάθος γιατί η ΝΔ θα έβγαινε ενισχυμένη μέσα από μια δημόσια συζήτηση όλων των υποψηφίων. Κρύφτηκε πίσω από τον κ. Μεϊμαράκη ο κ. Τζιτζικώστας με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία δημόσια συζήτηση. Είναι ένδειξη της παθογένειας της ΝΔ”.

Πιο αιχμηρός ήταν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα: “Τα στελέχη που τον στηρίζουν δεν εκφράζουν ακριβώς την όλη ΝΔ. Δεν καταλαβαίνω πως ο κ. Τζιτζικώστας με αυτούς τους υποστηρικτές θα κάνει άνοιγμα στο μεσαίο χώρο. Η υποψηφιότητά του έχει πολύ σκληρά δεξιά χαρακτηριστικά, για τον κ. Μπαλτάκο δε πέραν του δεξιού”.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε: “Θεωρώ ότι είναι ένας αποτελεσματικός πολιτικός, συνεργάστηκα πολύ καλά μαζί του στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης αλλά και εκείνος έχει ξεκάθαρα δεξιά χαρακτηριστικά. Ούτε μπορώ να φανταστώ τη ΝΔ να ανοίγεται στην κεντροδεξιά και στο μεσαίο χώρο με τον κ. Γεωργιάδη πρόεδρο. Έχει το ίδιο πρόβλημα. Η διαφορά του είναι ότι έχει αποδείξει ότι έχει πραγματική μεταρρυθμιστική διάθεση. ΄Έχει και κάνει πέντε πράγματα, αλλά δεν μπορεί να εκφράσει την όλη ΝΔ”.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα, τη συζήτηση περί εθνικής συνεννόησης και τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: “Αργά τη θυμήθηκε την εθνική συνεννόηση ο κ. Τσίπρας. Όταν έριξε την κυβέρνηση τον Ιανουάριο και οδήγησε τη χώρα σε δημοψήφισμα δεν τον ενδιέφερε  η εθνική συνεννόηση. Όταν είχε και τη δυνατότητα να αποφύγει και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν τον ενδιέφερε  η συνεννόηση. Όταν έκανε κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο χωρίς να διερευνήσει άλλες δυνατότητες από αυτή τη βουλή δεν τον ενδιάφερε η εθνική συνεννόηση.

Τώρα ξαφνικά τη θυμήθηκε αφού τα έκανε μαντάρα μετά από δύο μήνες. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί ο κ. Τσίπρας. Είναι δέσμιος των δικών του προεκλογικών δεσμεύσεων, τη μνημειώδους ανικανότητάς του. Αν ο κ. Τσίπρας πραγματικά θέλει να συζητήσουμε σοβαρά, ας καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις να φωνάξει να συζητήσουμε επί συγκεκριμένων θεμάτων. Αυτά τα οποία ακούω για οικουμενικές κυβερνήσεις, προεξοφλώντας προφανώς από τώρα ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός, να τα πει αλλού, στη ΝΔ να μην τα πει”.

 “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κανονικό κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι ένα κόμμα που ακόμα και σήμερα ενσωματώνει πολλά ακραία  στοιχεία και που έχει επιδείξει μια μνημειώδη ανικανότητα στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μπορώ να φανταστώ μια κυβέρνηση της ΝΔ με τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Φίλη. Εάν ο κ Τσίπρας απωλέσει τη δεδηλωμένη ας αναζητήσει άλλους κυβερνητικούς εταίρους” επισήμανε και πρόσθεσε:

“Κανείς δεν θέλει και άλλες εκλογές όμως μου κάνει εντύπωση γιατί μετά από δύο μήνες μετά τις εκλογές συζητάμε για άλλες εκλογές. Μήπως γιατί έχουμε μια τελείως ανίκανη κυβέρνηση;”

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Θα είναι εκλογές δύο γύρων και θα είμαι στο δεύτερο γύρο – ΒΙΝΤΕΟ

Άδωνις: Αν γίνουν εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα του Μεϊμαράκη προς τους Νεοδημοκράτες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ