Κακλαμάνης: Πρώτος θα κόψει το νήμα ο Μεϊμαράκης και με διψήφια διαφορά

Στις εσωκομματικές διεργασίες για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε σαφές προβάδισμα στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμώντας ότι όχι απλά θα είναι πρώτος στις εκλογές της Κυριακής, αλλά θα έχει και διψήφια διαφορά από τον δεύτερο, όποιος κι αν είναι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Αν ήξερα πόσοι ακριβώς θα πάνε να ψηφίσουν θα μπορούσα να σας δώσω απάντηση με προσέγγιση 90%. Επειδή δεν το γνωρίζω πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν δεν μπορώ να σας πω “ναι” ή “όχι”. Εκείνο όμως για το οποίο είμαι πεπεισμένος είναι ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα κόψει πρώτος το νήμα και η διαφορά του από τον δεύτερο, όποιος κι αν είναι αυτός, θα είναι απολύτως διακριτή. Θα είναι διψήφιο το ποσοστό της διαφοράς κατά την άποψή μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Στην επισήμανση ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολλές φωνές που αναφέρουν ότι θα ήταν καλύτερα να μην διεξαχθεί δεύτερος γύρος ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Αντιλαμβάνεστε ότι ο μόνος που δεν τον απασχολεί το θέμα αυτό είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ενδεχομένως μάλιστα να θέλει να γίνει δεύτερος γύρος. Άρα δεν εξαρτάται από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Εξαρτάται από αυτόν που θα είναι δεύτερος. Με μία προϋπόθεση ότι θα είναι τέτοια η δήλωσή του που θα αποκλείει μετά από μία εβδομάδα να βγαίνει και να λέει άλλα πράγματα. Να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό».

Σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που επέλεξαν να ακολουθήσουν οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε: «Και οι τέσσερις υποψήφιοι έκαναν διάλογο με αυτούς που θα έπρεπε να κάνουν. Στις συγκεντρώσεις που ήταν μεσοσταθμικά από 500-600 άτομα και μίλαγαν, έκαναν με αυτούς οι οποίοι παραδοσιακά είναι Νέα Δημοκρατία».

Και σημείωσε: «Άρα διάλογος με τα μέλη της ΝΔ έγινε. Δεύτερον ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε τις απόψεις του και τις άκουσε ο κόσμος πολύ περισσότερο γιατί μίλαγε μέσα στη Βουλή. Ακόμη και χθες τοποθετήθηκε και έδωσε grosso mondo ποια είναι η θέση η δική του, και στη χθεσινή ψηφοφορία και της ΝΔ που ήταν ομόφωνη η στήριξη σε αυτή τη θέση. Αλλά δεν κρύφτηκε. Και το κυριότερο από όλα: σεβάστηκε την ιστορία της ΝΔ γιατί την ξέρει πολύ καλά. Δεν στράφηκε ποτέ εναντίον των ανθυποψηφίων του, δεν είπε μία κουβέντα εναντίον τους και όχι αυτά τα αίσχη τα οποία είδατε την τελευταία εβδομάδα τα οποία δεν συνάδουν με το DNA της παράταξής μας».

Στο ερώτημα αν εννοεί το spot του Απόστολου Τζιτζικώστα ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε: «Όχι μόνο το spot. Άκουσα υποψήφιο να λέει ότι “εγώ εκπροσωπώ το σύνολο και οι άλλοι υποσύνολα”. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το πει αυτό;».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ