Πανούσης: Ενισχύεται η εμπιστοσύνη μου στη δικαιοσύνη

Της Αθανασίας Αγγελοπούλου

Πέντε ώρες έμεινε στο γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα ο Γιάννης Πανούσης χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την κατάθεση του που θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή. Η κατάθεση δίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής ποινικής έρευνας για τις απειλές που καταγγέλλει ότι δέχεται κατά της ζωής του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη. Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στις διαρροές συνομιλιών που έχουν καταγράφει από την ΕΥΠ.

 Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η εισαγγελία κάνει πολύ καλά δουλειά της σε εύρος και βάθος. Η κατάθεση μου θα συνεχιστεί αύριο στις 2.30 το μεσημέρι. Η εμπιστοσύνη μου στη δικαιοσύνη  ενισχύεται και θέλω να πω ότι εν τη ρύμη του λόγου είπα ότι οι διαρροές μπορεί να έγιναν από τη γραμματεία .Δεν έγιναν ούτε από τη γραμματεία του δικαστηρίου ούτε από τους δικαστές ούτε από εμένα.  Τιμάνε οι δικαστές τη δικαιοσύνη . Αύριο τα υπόλοιπα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πανούσης ξεκίνησε να περιγράφει τα παλαιότερα περιστατικά την επίθεση που δέχτηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2009 και τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του. Στη συνέχεια της διαδικασίας αναμένεται να καταθέσει έγγραφα και να προτείνει μάρτυρες. Η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης δικάζεται πάντως στο ακροατήριο με κατηγορούμενους  μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς ενώ η υπόθεση της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο έχει παραγραφεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς να κάνει δηλώσεις έφτασε στον Άρειο Πάγο ο Πανούσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ