Μουζάλας: Απόλυτα λογικό το αίτημα για χαλάρωση της λιτότητας

«Απόλυτα λογικό» χαρακτήρισε το αίτημα για χαλάρωση της λιτότητας λόγω του προσφυγικού, ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ερωτηθείς αν με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι, πρέπει η χώρα μας να βρει τρόπο περιορισμού των μεταναστευτικών ροών, ζητώντας από την Ευρώπη να χαλαρώσει την αυστηρή λιτότητα και να μας δώσει οικονομικό «οξυγόνο» για να ενισχύσουμε την ασφάλεια της Ευρώπης και της Ελλάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε:

«Δεν ταυτίζουμε την τρομοκρατία με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα επειδή οι έξι από τους τρομοκράτες σίγουρα ήταν Γάλλοι ή Βέλγοι, γραμμικά θα έπρεπε να ταυτίσουμε και τους Βέλγους με το προσφυγικό ή μεταναστευτικό; Αυτή είναι η μία απάντηση. Η δεύτερη απάντηση είναι ότι βεβαίως και θα πρέπει να έχουμε αυξημένα μέτρα ασφάλειας, να ενταθεί η προσοχή μας, να αναζητήσουμε κι άλλη βοήθεια από την Ευρώπη, παρότι και αυτή που έχουμε ζητήσει την έχουμε πάρει “κουτσουρεμένα” μέχρι τώρα. Και το τρίτο είναι ότι ναι, εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους πρόσφυγες αλλά και τους λαούς που υποδέχονται τους πρόσφυγες, επομένως συνεχίζουμε να βαδίζουμε σε μία πολύ λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα».

Στο ερώτημα εάν, τη στιγμή που Ολάντ και Ρέντσι ζητούν χαλάρωση της λιτότητας, μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτή τη συγκυρία, ο ίδιος απάντησε:

«Αυτό το πράγμα είναι απόλυτα λογικό. Πολύ λογικά το έχει θέσει ο πρωθυπουργός και το θέτει με διάφορους τρόπους.  Δεν είμαι βέβαιος, αν πολύ λογικά, θα απαντηθεί θετικά από την Ευρώπη».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ