Ο Βορίδης απαντά στον Μεϊμαράκη: Κανείς δεν κλαδεύει κανέναν πουθενά

Τους λόγους για τους οποίους στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα ανέλυσε στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη στον Realfm 97,8 ο Μάκης Βορίδης, ενώ απάντησε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος χθες δήλωσε ότι “η εμπειρία δείχνει, πως όταν είναι κάποιος πολύ νέος, κλαδεύει τους συνομήλικους του και η ανανέωση δεν προχωράει”.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης στη ΝΔ χρειάζονται δύο πράγματα και εξήγησε γιατί ο κ. Τζιτζικώστας είναι σύμφωνα με τον ίδιο ο καταλληλότερος αρχηγός. “Πρώτον να πάρουμε μια μεγάλη στρατηγική απόφαση στη ΝΔ που τη θεωρώ πάρα πολύ κεντρική που είναι ότι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αν δεν αλλάξουμε τον ιδεολογικό συσχετισμό η ΝΔ θα χάνει εύκολα και θα κερδίζει πολύ δύσκολα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναληφθεί η μάχη των ιδεών. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θέλει να αναλάβει αυτή τη μάχη.

Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι σε τελευταία ανάλυση πρέπει να υπάρξει μια σαφής τακτική για το πώς πρόκειται να συμπεριφερθούμε αντιπολιτευτικά . Αν είμαστε σε μια λογική συναίνεσης ή συμβιβασμού με την κυβέρνηση τη σημερινή τότε κατά τη γνώμη μου αυτό δεν θα επιτρέψει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών ποτέ. ‘Άρα το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι μια δυναμική και μαχητική αντιπολίτευση χωρίς να υπάρχει στο πίσω ή μπρος μέρος του μυαλό του οποιουδήποτε ότι εμείς πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συνεννοηθούμε να συγκυβερνήσουμε η οτιδήποτε σχετικό. Και το τρίτο που χρειάζεται είναι ένας άνθρωπος που να μπορεί να μιλά με το εκλογικό ακροατήριο και να διευρύνει την απήχηση της ΝΔ.

Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους επέλεξα τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Για να γίνουν αυτά χρειάζεται η ΝΔ να γίνει ένα κόμμα ιδεών, να ανοιχτεί σε ρεύματα σκέψης και επομένως να ανοιχτεί στην κοινωνία. Να φύγουμε από ένα κόμμα βαρονίας, μηχανισμών και να πάμε σε ένα κόμμα ιδεών, ζυμώσεως, ρευμάτων σκέψεων και συνθέσεων αυτών των απόψεων”, ανέφερε ο Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης είπε ότι αν εκλεγεί ο κ. Τζιτζικώστας πρόεδρος της ΝΔ δεν γεννάται θέμα δυαρχίας ,ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει καμία συμφωνία να είναι υπαρχηγός.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε: “Σχόλια αυτού του τύπου λίγο πολύ μας αναπαραγάγουν τη λογική των μηχανισμών”.

“Κανείς δεν κλαδεύει κανέναν πουθενά γιατί όταν αρχίζει να κλαδεύει αυτό που κάνει είναι να μικραίνει άρα το θέμα μας είναι να κλαδέψουμε αλλά να αφήσουμε να ανθίσουν οι απόψεις και οι σκέψεις και να τις συνθέσουμε κάνοντας μια μεγάλη παράταξη.

Άρα γι αυτό πρέπει να φύγουμε από την παλιά λογική των μηχανισμών, πρέπει να φύγουμε από αυτό το πράγμα και να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι μαζί με τις προσωπικές απόψεις του ο καθένας, με τις πολιτικές του απόψεις, τις απόψεις πρέπει να τις συνθέτουμε μέσα στα όργανα και μέσω διαδικασίας και αυτό είναι που δημιουργεί τον πολιτικό πλούτο.

Αντίθετα σήμερα έχουμε μια λογική προσωπικών μηχανισμών, χωρίς αποσαφηνισμένο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, όπου ο καθένας μέσα σε αυτούς του μηχανισμούς έχει κομματικά τιμάρια, κομματικά φέουδα, μικροκομματικές εξουσίες  οι οποίες έχουν αποξενώσει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και των πολιτών. Αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτό κάνει ο Απόστολος”, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου στο κρασί. “Αν η σκέψη είναι για το κρασί είναι  τελείως απαράδεκτη γιατί το κρασί είναι ένα προϊόν για το οποίο η Ελλάδα δίνει πολλά, έχει κρασιά σημαντικά, με προστατευμένη ονομασία και επομένως χτυπάει την οινοπαραγωγή”, είπε. “Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει σοβαρά αξιόπιστα ισοδύναμα που θα έπρεπε να προκύψουν κυρίως από μείωση των δαπανών, δεν μπορεί να βρει μη φορολογικά έσοδα, που αξιόπιστα να τα προτείνει και τα οποία θα ήταν μια λύση και πηγαίνει απλώς να μοιράζει τη ζημιά σε διάφορους παραγωγικούς κλάδους” πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία για την πρώτη κατοικία, σημείωσε:  “Υπήρχε νομική προστασία και η απάντηση είναι ότι αυτή η νομική προστασία περιορίζεται και ένα σημαντικό κομμάτι των δανειοληπτών  μένει ακάλυπτο. Αυτό κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση και αυτό είχε εξασφαλίσει η δική μας κυβέρνηση. Αυτή η ανάλγητη και μνημονιακή κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε εξασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και η διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα οδηγεί για ορισμένες κατηγορίες σε μείωση της προστασίας αυτής και τους αφήνει ακάλυπτους και απροστάτευτους”.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ