Βίτσας: Ο Πανούσης έχει καταλάβει ότι χειρίστηκε το θέμα με λαθεμένο τρόπο

“Έχω την αίσθηση ότι έχει χειριστεί το ζήτημα με λαθεμένο τρόπο και κατά τη γνώμη μου έχει αρχίσει και το καταλαβαίνει και ο ίδιος και η χθεσινή συνέντευξή του νομίζω ότι αυτό αποδείκνυε”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη στον Realfm 97,8, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Γιάννη Πανούση “στον ενικό”.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας και ερωτηθείς τι θα κάνει η Ελλάδα εάν αποφασιστεί από το ΝΑΤΟ μια χερσαία επέμβαση στη Συρία κατά των τζιχαντιστών, απάντησε:

“Και εγώ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπαμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί σε πολεμικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έχουμε άλλους τρόπους ώστε να συμβάλλουμε για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Η λύση βρίσκεται στη σταθεροποίηση του πολιτεύματος στη Συρία και την εύρεση μια συμβιβαστικής λύσης. Από εκεί πρέπει να ξεκινάμε ώστε να βρίσκουμε και τους όρους και τους τρόπους αντιμετώπισης της τρομοκρατικής ομάδας του ισλαμικού κράτους”.

Σε ερώτηση εάν γίνονται έρευνες στην Ελλάδα για συγκεκριμένους υπόπτους είπε: “Η βάση της συζήτησης θα πρέπει να είναι το εξής δίπολο. Πρώτον δεν ανακατεύουμε την τρομοκρατική δράση του ισλαμικού κράτους με τη θρησκεία εν γένει και το δεύτερο δεν ανακατεύουμε το ζήτημα των προσφυγικών ροών με την τρομοκρατία που ασκεί αυτή η τρομοκρατική οργάνωση που θέλει να γίνει κράτος”. “Στις έρευνες που γίνονται σε όλη την Ευρώπη βεβαίως συνεργάζονται τα αρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες αρχές. Εμείς έχουμε και υπουργείο Προστασίας του πολιτή και ΕΥΠ και σε ότι αφορά τις τρομοκατικές οργανώσεις βεβαίως οφείλουν να ελέγχουν και το κάνουν” πρόσθεσε.

Ο κ. Βίτσας μίλησε και για τη συμφωνία με την τρόικα και συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στην κατανάλωση κρασιού. Όπως είπε δεν πρόκειται για αιφνιδιασμό καθώς εξαρχής υπήρχε ένα ποσό ύψους 400 εκατ. ευρώ που έπρεπε να καλυφθεί. “Κάθε φορά κάποιος θα παραπονείται. Αυτό στο οποίο πρέπει να μείνουμε είναι ότι υπάρχει μια συμφωνία τον Ιούλιο βάσει της οποίας συζητάμε” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να βρεθούν αυτά και να κλείσει αυτή η συμφωνία. Εγώ θα σας ρωτούσα συμφωνείτε να μην πάρουμε τα 10 + 2 δις;”

Σε ότι αφορά την τελική ρύθμιση για την προστασία πρώτης κατοικίας είπε μεταξύ άλλων:

“Αν θα το δείτε στο σύνολο των στεγαστικών δάνειων, εξυπηρετούμενων και κόκκινων δανείων, προστατεύεται πλέον το 85% όχι το 75% και αν λάβετε υπόψη σας και την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη θα δείτε ότι γίνεται ένας θόρυβος από την αντιπολίτευση ενώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα όταν λέγαμε εμείς ότι θα πρέπει να προστατεύετε η πρώτη κατοικία μας έλεγαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να πληρώνουν και δεν πληρώνουν”.

 

 

 

 Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης για τη ΝΔ: Δεν έχουμε κάνει ειλικρινή αυτοκριτική – Ολόκληρη η συνέντευξη στον Real fm 97.8

Ο Γιάννης Πανούσης «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ