Ένοχοι ο Γιάννος και η σύζυγός του για τη δήλωση του πόθεν έσχες

Της Αθανασίας Αγγελοπούλου

Την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2009 αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, καθώς δεν δήλωσαν, 1,4 εκ ευρώ του λογαριασμού στην Ελβετική Τράπεζα HSBC, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του καταδικαστήκαν ο καθένας σε φυλάκιση 4 ετών όπως και πρωτόδικα, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα καθώς επίσης σε αποζημίωση υπέρ του δημόσιου για ηθική βλάβη ύψους 20.000 ε και πρόστιμο άλλον 10.000 ευρώ. επίσης θα πληρώσει τα έξοδα του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το ζευγάρι δημιούργησε τραστ με τη συνεργασία offshore εταιρίας το όποιο «λειτούργησε ως μανδύας με στόχο την απόκρυψη του ποσού, ώστε να μην συμπεριλήφθη στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης».

Επίσης απέρριψε τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού ότι δε γνώριζε την ύπαρξη του λογαριασμού της συζύγου του καθώς όπως πρόεκυψε, τα χρήματα εμβάστηκαν στο εξωτερικό από τον πρώην στενό του συνεργάτη, Γιώργο Κανδαλέπα. Η έδρα απέρριψε και το αίτημα της υπεράσπισης να αναγνωριστούν στο ζευγάρι τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Διαβάστε επίσης:

Στα νησιά Κέιμαν βρήκαν την offshore της συζύγου του Γιάννου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ