Βαρεμένος: Υπήρξε βολονταρισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των πλειστηριασμών

Υπήρξε βολονταρισμός από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν στο ζήτημα των πλειστηριασμών αλλά όχι συνειδητή παραποίηση, εκτίμησε ο Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

«Πιστεύω ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η πρώτη κατοικία θα προστατευτεί, σε ό,τι αφορά τους οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν. Από εκεί και πέρα τι θα γίνει με τα επιχειρηματικά δάνεια κ.λπ. είναι ένα άλλο θέμα. Σας λέω για την πρώτη κατοικία γιατί και οι δανειστές έχουν δηλώσει ότι σκοπός τους δεν είναι η απαλλοτρίωσή της, αλλά να επικρεμάται μια πειστική απειλή. Βέβαια αυτή η απειλή στην περίπτωση της Ελλάδας είναι πραγματικότητα σε ένα μεγάλο ποσοστό», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε τη ρητορική “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Ότι υπήρξε ένας βολονταρισμός στο παρελθόν δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Όχι συνειδητή παραποίηση, αυτό θέλω να το διευκρινίσω, ό,τι και να σημαίνει αυτό. Υπήρξε ένας τέτοιος βολονταρισμός, μια ερμηνεία της πραγματικότητας με βάση τη θέληση να την υπερβούμε. Αυτό είχε παρενέργειες. Δεν το παραγνωρίζω. Τώρα όμως, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είμαστε όλοι, και όταν λέω όλοι δεν εννοώ μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη βασική ευθύνη, αλλά οι πάντες επωμιζόμαστε το μεγάλο καθήκον να βγάλουμε τη χώρα από τη στενωπό. Πως ερμηνεύεται αυτό στην περίπτωση της αντιπολίτευσης; Να συμβάλλει με προτάσεις».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ