Συνάντηση Παυλόπουλου με Τσακνή – Λεοντή

Την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και την εθνική σημασία του έργου του Χρήστου Λεοντή «Φυλλάττειν Θερμοπύλας» εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, με τον γνωστό συνθέτη και με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος αφού συνεχάρη τον Χρήστο Λεοντή για την σεμνότητα και την συνέπειά του στο χώρο της τέχνης, υπενθύμισε ότι το έργο «Φυλάττειν Θερμοπύλας» εκτελέστηκε κατά την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας, «η οποία επέτειος, όπως όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε, είναι το επιστέγασμα της δικαίωσης του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940».

Από την πλευρά του, ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, αφού προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια πρόχειρη έκδοση το ορατόριού του, τον ευχαρίστησε για την τιμή που του έκανε να παρακολουθήσει ένα έργο, που -όπως είπε- τον απασχόλησε σε όλη του τη ζωή όσο και αν φαίνεται παράξενο, γιατί είναι γραμμένο το 1971, σε δύσκολες εποχές, σε δύσκολες περιόδους.

«Το ολοκλήρωσα τα τελευταία τρία χρόνια, γιατί υπήρχε μια εξίσου δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας και θεώρησα ότι ήταν πολύ ουσιαστικό να παρουσιαστεί σε αυτή την περίοδο όπου οι συγκυρίες είναι τέτοιες, που όλοι μας χρειαζόμαστε μια ανάσα για να σταθούμε όρθιοι. Γι αυτό σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να έρθετε στην παράσταση» κατέληξε ο κ. Λεοντής.

Πηγή / πηγή φωτο: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Αβραμόπουλος αφήνει λουλούδια στο Μπατακλάν – ΦΩΤΟ

Μαξίμου: Να μην ταυτιστούν προσφυγικό και τρομοκρατία

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ