Κουμουτσάκος: Ήδη βλέπω τριγμούς στη συνθήκη Σένγκεν

«Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη δεν θα είναι η ίδια μετά τη σφαγή στο Παρίσι» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, και πρόσθεσε:

«Η μεγάλη πρόκληση τώρα για όλους μας είναι πώς η Ευρώπη θα είναι ασφαλέστερη χωρίς ταυτόχρονα να χάσει την ψυχή της. Και τι εννοώ με την ψυχή της: Να είναι ο χώρος και να παραμείνει ο χώρος Δημοκρατίας, προστασίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ήταν πάντα.

Το ζήτημα είναι πώς θα έχουμε περισσότερη ασφάλεια χωρίς λιγότερη Δημοκρατία. Αυτό που απαιτείται είναι ασφάλεια μέσα στη Δημοκρατία και για τη Δημοκρατία. Δεν θα είναι εύκολο αυτό. Θα είναι μια μεγάλη και πολιτική και δημόσια συζήτηση για να εντοπιστεί το καλύτερο μίγμα, αυτή η ισορροπία μεταξύ ασφαλούς διαβίωσης αλλά και δημοκρατικής διαβίωσης στην Ευρώπη».

Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Με αγχώνει πολύ το ενδεχόμενο στενής διασύνδεσης τρομοκρατίας και προσφυγικού. Εάν αυτό συμβεί (…) θα είναι μια δύσκολη εξέλιξη για την Ελλάδα, αν υπάρξει στενή διασύνδεση των δύο. Ήδη ακούω και βλέπω τριγμούς στη συνθήκη Σένγκεν» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας:

«Πριν υποστεί πίεση η συνθήκη Σένγκεν -κι αυτό είναι κάτι που και η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει ως πρωτοβουλία- θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία, για να είναι πιο συνεργάσιμη και πιο αποτελεσματική στον έλεγχο των προσφυγικών ροών προς της Ευρώπη. Κι αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα και υψηλά διακυβεύματα της λίγο βιαστικής επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Άγκυρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ