Ρήγας: Θα υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας

«Θα υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας των  λαϊκών στρωμάτων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα αν ανησυχεί για το «αγκάθι» των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Ρήγας υπογράμμισε:

«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, έχω δηλώσει επανειλημμένα εγώ ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας των στρωμάτων, των λαϊκών, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα θα υπάρξει. Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους ότι αυτό είναι από τα κύρια ζητήματα και δεν θα επιτρέψει οι Έλληνες πολίτες να χάσουν τα σπίτια τους. Όποια κριτήρια θα μπουν για την πρώτη κατοικία ή οτιδήποτε άλλο, θα είναι σε τέτοια όρια που δεν θα πληγούν».

Στην επισήμανση ότι κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία ένα τμήμα των νοικοκυριών που είχαν την προστασία του νόμου Κατσέλη, θα απολέσουν αυτήν την προστασία, ο ίδιος είπε:

«Δεν θα ήθελα να μπω σε αναλογία. Να καταλήξουμε ότι είναι δεδηλωμένη η πρόθεση της κυβέρνησης και το έχει πει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός, δεν παραδίδουμε τα κλειδιά στους δανειστές, το λέμε ευθέως γι’ αυτό το θέμα, για μας αυτό είναι δεδομένο».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ