Σταϊκούρας: Η χώρα βουλιάζει στο τέλμα

«Η χώρα, κατά την εκτίμησή μου, με βαριά βήματα, σημειωτόν, βουλιάζει στο τέλμα. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα πεδία, όχι μόνο στην οικονομία» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε:

«Είναι γεγονός ότι από εφέτος -και το παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση, το αποδέχεται μέσα από τις σελίδες του προσχεδίου του προϋπολογισμού- η χώρα επιστρέφει στην ύφεση, η ανεργία θα διογκωθεί τα επόμενα 2 χρόνια, και επιστρέφει φέτος και στα πρωτογενή ελλείμματα. Άρα ουσιαστικά επιστρέφουμε οικονομικά δύο χρόνια πίσω».

Ο κ. Σταϊκούρας συνέχισε λέγοντας: «Εκτιμώ ότι για να επανέλθουμε στην κανονικότητα, να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις των δόσεων του νέου δανείου που δεν χρειαζόταν η χώρα πριν από ορισμένους μήνες, να ολοκληρωθεί η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η οποία θα βοηθήσει σταδιακά να αρθούν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί και να σταθεροποιηθεί και η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και έτσι μετά το δεύτερο μισό του 2016 να αρχίσει να σταθεροποιείται μία κατάσταση, αντίστοιχη αυτής που είχαμε στο τέλος του 2014».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ