Καλά κρατεί ο «πόλεμος» Μαξίμου – Πανούση

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση.

Μετά τις μηνυτήριες αναφορές των υπουργών Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα κατά παντός υπευθύνου, στον απόηχο των καταγγελιών Πανούση, το Μέγαρο Μαξίμου θα συνεχίσει να κρατά σκληρή στάση κατά του πρώην υπουργού, με τη σύγκρουση να οδηγείται στα άκρα. Την ίδια ώρα, πυρ ομαδόν δέχεται ο πρώην υπουργός και από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη δική του απάντηση δίνει ο κ. Πανούσης, ρίχνοντας και εκείνος νέο λάδι στη φωτιά. Αρχικά, ήταν η σκληρή ανακοίνωσή του με την οποία έκανε λόγο για ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη (αφού τον μήνυσαν επειδή άσκησε το συνταγματικό του δικαίωμα ν�� καταθέσει έγγραφα στον Εισαγγελέα), στο πλαίσιο της οποίας δεν απομένει παρά να τον συλλάβουν κιόλας.

Άφηνε παράλληλα αιχμές κατά «ορισμένων» των οποίων γνωρίζει καλά τα «σκοτεινά σημεία» της διαδρομής τους, ενώ θύμιζε ότι είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό πως «ή θα απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των “Αριστερών του τίποτα” ή θα χαθεί μαζί τους»…

Σε αυτά η προφανής απάντηση κυβερνητικών κύκλων ήταν ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του κ. Πανούση, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων.

Διαβεβαίωναν άλλωστε ότι αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες, προτού ο κ. Πανούσης επανέλθει, με νέο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου, αυτή την φορά μέσα από άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» με τίτλο «Επικίνδυνες Υπεκφυγές».

Σε αυτό μιλά για «Αγγέλους της Κάθαρσης και Δαίμονες της Πτώσης», για «συνετούς συναινούντες και ακραίους διαφωνούντες, υποστηρικτές και υπονομευτές των θεσμών» που «κινούνται άναρχα ανάμεσα στην ψυχαναλυτική αυταπάτη και τον πολιτικό τζόγο». Παρατηρεί, δε, φαινόμενα, σύμφωνα με τα οποία :

– Για να γίνουμε αρεστοί (σε ποιον άραγε;) πάψαμε να είμαστε γνήσια αριστεροί (ή έστω γίναμε «αριστεροί light»).

– Δεν μας ενοχλεί να διοριστούμε παράνομα στο Δημόσιο, αρκεί να κρατήσουμε την «αριστερή μας ιδιότητα».

– Γοητεύει η αστική τάξη τους αριστερούς κι αυτοί υποκύπτουν για να τη «χτυπήσουν» από μέσα.

– Τα παιδιά των παιδιών των αριστερών της φυλακής και της εξορίας επικαλούνται ότι έχουν κληρονομήσει αυτοδίκαια τη δόξα των θυσιασθέντων προγόνων τους (ενώ οι ίδιοι ζούνε «ως αγοραία συναλλασσόμενοι»).

– Τα πουλέν της αριστερής διανόησης που μπαινοβγαίνουν στα στούντιο των τηλεοπτικών σταθμών των «διαπλεκόμενων ιδιοκτητών», μόλις ξεβαφτούν, κατηγορούν τα ΜΜΕ ως κατασκευαστές ψευδών ειδήσεων.

Τα μηνύματα που στέλνει ο πρώην υπουργός είναι σαφή, όσο και οι αποδέκτες τους, με την «απάντηση» να αναμένεται προσεχώς…

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Τίτλοι τέλους για την Επιτροπής Αλήθειας της Κωνσταντοπούλου με απόφαση του Βούτση

Τσίπρας: Δεν γίνεται να φτιάχνουμε εμείς κέντρα υποδοχής και άλλοι να υψώνουν φράχτες

Η οργισμένη απάντηση της Κωνσταντοπούλου στον Βούτση 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ