Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου-Πανούση

Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής

Στα άκρα οδηγείται πλέον η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γ. Πανούση. Το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε χθες σε ποινικοποίηση της υπόθεσης, καθώς οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, κ.κ. Ν. Παρασκευόπουλος και Ν. Τόσκας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυαν ότι η κυβέρνηση θα επανέρχεται καθημερινά σε δύο ερωτήματα για τα οποία περιμένει απαντήσεις: «Αφού ο κ. Γ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις;» και «πως γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση διαβαθμισμένα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;»

Ενδεικτικό για τη σοβαρότητα, αλλά και τις διαστάσεις που έχει προσλάβει η σύγκρουση με τον πρώην υπουργό ήταν ότι υπήρξε χθες διαρροή του ίδιου του πρωθυπουργού από τη Μάλτα για το θέμα αυτό ότι «η κυβέρνηση αποκρούει πλήρως τις σχετικές κατηγορίες που προσάπτονται από τον κ. Πανούση και συντηρούνται μέσω ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού από ορισμένα ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση με λίγα λόγια αποδίδει στον κ. Πανούση τον ρόλο της αιχμής του δόρατος σε μια συντονισμένη επίθεση των ΜΜΕ εναντίον της.

Από την πλευρά του, και με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά των δύο υπουργών, αλλά και τα δύο ερωτήματα που θέτει η κυβέρνηση, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέβη σε νέα, πολύ σκληρή δήλωση για την υπόθεση υπενθυμίζοντας ότι είχε προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα «να απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα διαφορετικά θα χαθεί μαζί τους».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του, δεν γίνεται ανεκτό, «να εισηγείται η κυβέρνηση να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα, να πηγαίνει στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να τον κατηγορούν “γιατί πήγες τώρα” και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα».

Ο κ. Πανούσης αποδίδει στην κυβέρνηση «ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική» και σημειώνει πως δεν απομένει παρά «να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός, φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;)».

Σε σκληρότατο ύφος, μάλιστα, ο κ. Πανούσης σημειώνει: «Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα….» ή θα χαθεί μαζί τους. Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις».

Η ανακοίνωση του κ. Πανούση, ωστόσο, προκάλεσε νέα αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο χαρακτηρίζει ως «απορίας άξιο», το πώς «ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δεν μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων».

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Μαξίμου, «αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις: Προκαλώ αλλεργία στην Αριστερά

Τσίπρας: Υποκρισία να παριστάνουμε τους ξαφνιασμένους για τις προσφυγικές ροές

Μαξίμου: Στην ατζέντα του Πρωθυπουργού το ταξίδι στην Τουρκία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ