Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπόθεση Κουμουτσάκου καταγγέλλουν βουλευτές της ΝΔ

Αδικαιολόγητη και πρωτοφανή καθυστέρηση ταυτοποίησης και σύλληψης των δραστών της επίθεσης εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου, καταγγέλλουν 30 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτησή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Οι βουλευτές τον καλούν  να απαντήσει πού αποδίδεται η «πρωτοφανής αναποτελεσματικότητα», κυρίως, για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του Γ. Κουμουτσάκου, έξι ημέρες μετά το γεγονός. 

Οι βουλευτές επισημαίνουν το γεγονός ότι η επίθεση εναντίον του βουλευτή έγινε έξω από το Κοινοβούλιο και παρουσία αστυνομικής δύναμης, για να τονίσουν ότι προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη πανελληνίως γνωστών δραστών (αφού τις εικόνες είδε όλη η Ελλάδα μέσω των ΜΜΕ) καθώς και η αμηχανία με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει αυτό το σοβαρό γεγονός.

Ακόμη, αναφέρουν ότι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δημοσίως, έχει προαναγγείλει συλλήψεις, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Όπως, δε, παρατηρούν «όταν η Πολιτεία είναι αναποτελεσματική ακόμη και σε περιπτώσεις που είναι πανελληνίως γνωστοί οι δράστες ποινικά κολάσιμων πράξεων, δημιουργείται η γενικευμένη εντύπωση ενός αδύναμου κράτους να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του».

Κατόπιν αυτών, θέτουν προς τον αρμόδιο υπουργό το ερώτημα εάν θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στον χώρο του συμβάντος και επίσης με ποιο τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει «ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους».

 

Διαβάστε επίσης

Ένας άνδρας και μια γυναίκα καταθέτουν για την υπόθεση Κουμουτσάκου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ