Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ο Λάμπρου συνομιλούσε με όλους τους φυλακισμένους

«Εμείς υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, στον ΑΘΗΝΑ 9.84.  

«Δεν τους ξεχωρίζουμε σε τρομοκράτες και μη. Θεωρούμε ότι πρέπει να έχουν ανθρώπινες συνθήκες μέσα στη φυλακή, να μπορούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να τιμωρεί και να παίρνει αποφάσεις» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην εμπλοκή του Πάνου Λάμπρου, μέλους της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση με τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση σημείωσε: «Ο κ. Λάμπρου εδώ και είκοσι χρόνια ασχολείται με τα κοινωνικά και τα πολιτικά δικαιώματα. Συνομιλεί με όλους τους φυλακισμένους χωρίς διακρίσεις και υπερασπίζεται κάποια δικαιώματα που πρέπει να έχουν ως έγκλειστοι. Καθένας που ασχολείται με την πολιτική, ασχολείται με έναν τομέα και με τα προβλήματά του. Εγώ, για παράδειγμα, πάντα ασχολούμουν με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορώ να έχω συνολική άποψη και εικόνα για το τι συμβαίνει στο χώρο. Έτσι, λοιπόν και ο Π. Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς, για να μπορεί να έχει και να διαμορφώνει μια συνολική εικόνα των προβλημάτων στις φυλακές».

Σημείωσε ακόμα ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα ένα θεσμικό κόμμα. Ήταν πάντα μέσα στους θεσμούς, διεκδικούσε την συμμετοχή του με δημοκρατικό τρόπο και την εκλογή του και την άσκηση της εξουσίας. Άρα,  πότε ήταν με τους αντιεξουσιαστές; Πότε λέγαμε ότι είμαστε αντιεξουσιαστές; Ποτέ. Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα των μειονοτήτων και ανθρώπων που πιέζονται και “δεν έχουν φωνή”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αντιεξουσιαστές».

Διαβάστε επίσης:

Ο Μανιός για τον Πανούση: “Δεν πας να αυτοκτονήσεις καλύτερα;”

Γεροβασίλη για υπόθεση Πανούση: Είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ