Η Λέβα για τις καταγγελίες Πανούση: Έχω επισκεφθεί τις φυλακές αλλά δεν εμπλέκομαι στις συνομιλίες

Η Βασιλική Λέβα αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η ίδια να εμπλέκεται στις συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και φυλακισμένων τρομοκρατών που καταγγέλλει ο Γιάννης Πανούσης. Μιλώντας στον Βήμα FM, η ίδια υπογράμμισε:

«Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτε. Έχω πάει πάρα πολλές φορές στις φυλακές. Εγώ δεν έχω εμπλακεί σε τίποτα από συνομιλίες και θυμάμαι ότι ήρθα σε μεγάλη αντέγκληση με έναν κρατούμενο, τον Μαζιώτη, ο οποίος είπε ότι “ήρθαν οι Μαυρογυαλούροι να μας υποσχεθούν”» λέει η ίδια. Εγώ (να εμπλέκομαι στις συνομιλίες που καταγγέλλει ο κ. Πανούσης); Όχι βέβαια! Πραγματικά, δηλαδή, είναι τραγικό. Υπερασπίζομαι και καλύπτω τον Πάνο Λάμπρου, τον οποίο ξέρω χρόνια και ήμουν και στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό. Ο Πάνος Λάμπρου ήταν αυτός που είχε λιώσει τα παπούτσια του για να επισκέπτεται φυλακές σε όλη την Ελλάδα και να συνομιλεί με κρατουμένους. Το βλέπω πραγματικά σαν παρακρατική επίθεση όλο αυτό και δεν ξέρω αν εμπλέκεται (ο κ. Πανούσης). Διότι πώς βγαίνουν αυτοί οι διάλογοι; Από την ΕΥΠ; Από τι; Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί τώρα βγαίνει αυτό. Υπάρχει πικρία που δεν υπουργοποιήθηκε;»

Ερωτηθείσα σήμερα από το Βήμα Fm για το αν καταδικάζει τις πράξεις τρομοκρατίας, απάντησε: «Βεβαίως. Όπως και τις πράξεις πολλών εξ αυτών, με τους οποίους μιλούσαμε στις φυλακές, κρατουμένους, τους οποίους κατά καιρούς επισκεπτόμασταν στις φυλακές και είτε ήταν απεργοί πείνας είτε διεκδικούσαν πράγματα και οι οποίοι μπορεί να είχαν δολοφονήσει, ληστέψει ή να έχουν προβεί σε ειδεχθή εγκλήματα».

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη για υπόθεση Πανούση: Είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά…

Λαφαζάνης για υπόθεση Πανούση: Βαθύτατη πρόωρη κυβερνητική κρίση

Πανούσης: Μαζί γράφουν το μυθιστόρημα «Πυρήνες» και υπουργοί;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ