Ερώτηση του Χατζηδάκη για το παγωμένο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη για την κυβερνητική αδράνεια όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

Ειδικότερα, ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς αν η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για τη συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος και αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα χιλιάδες νοικοκυριά, οι αιτήσεις των οποίων έχουν, σε πρώτη φάση, εγκριθεί αλλά δεν έχουν, ακόμα, ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 η χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα πεντακόσια σαράντα οχτώ εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες (548.200.000) ευρώ. Και ήταν τέτοια η απήχηση του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» ώστε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 είχαν ενταχθεί σε αυτό περίπου πενήντα χιλιάδες (50.000) νοικοκυριά.

 Έκτοτε, σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ, παρατηρείται ένα σχεδόν ολοκληρωτικό πάγωμα στην υλοποίηση του προγράμματος, με μόλις 527 αποφάσεις υπαγωγής να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Περίπου 34.000 αιτήσεις υπαγωγής, μολονότι έχουν σε πρώτη φάση εγκριθεί, δεν έχουν ακόμα, μετά από πολλούς μήνες, ενταχθεί στο πρόγραμμα. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση εκ μέρους της κυβέρνησης για το μέλλον του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», συμπεριλαμβανομένης και της προοπτικής αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων της νέα προγραμματικής περιόδου για τη χρηματοδότησή του.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο βουλευτής που ζήτησε από συνάδελφό του να επιστρέψει στην 1η Δημοτικού – ΒΙΝΤΕΟ

Αίτημα του Τόσκα για αντικατάσταση του επικεφαλής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ