«Κόβουν» προνόμια πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Βουλής

Με περιστολή προνομίων πρώην πρωθυπουργών, προέδρων Βουλής και προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων, ξεκίνησε η διαδικασία αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Σύμφωνα με την πρόταση του Νίκου Βούτση, η οποία και επικυρώθηκε από όλα τα κόμματα, πλήν της Χρυσής Αυγής, προβλέπεται:

• Οι πρώην πρόεδροι της Βουλής θα έχουν γραφείο σε κτίρια της Βουλής εκτός όμως κοινοβουλίου. Εξαιρούνται όσοι έχουν εκλεγεί βουλευτές.

• Απομακρύνονται περισσότεροι από 40 μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στα γραφεία πρώην προέδρων της Βουλής και πρώην πρωθυπουργών.

• Πλέον θα έχουν μέχρι τρεις μετακλητούς υπαλλήλους. Επίσης, ορίζεται ρητά ότι με την πάροδο δύο βουλευτικών περιόδων μετά τη λήξη της θητείας των πρώην προέδρων ή πρωθυπουργών, μπορεί να διορίζεται μόνο ένας μετακλητός υπάλληλος στα γραφεία τους.

• Μειώνεται η προσωπική τους ασφάλεια, καθώς από έξι θα έχουν τέσσερις αστυνομικούς, από τη φρουρά της Βουλής.

«Σήμερα, ξεκινά μια δυναμική συζήτηση για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, η οποία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και έχει στόχο, τόσο την περαιτέρω διαφάνεια του Κοινοβουλίου, όσο και τον εκσυγχρονισμό του», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ακολουθούν:

• Μειώσεις στις αποδοχές των βουλευτών και των μελών της κυβέρνησης, κατά 10%

• Από 1/1/2016 καταργείται το leasing στα βουλευτικά αυτοκίνητα και αλλάζουν τα κριτήρια.

• Προς κατάργηση μπαίνει και το αφορολόγητο των βουλευτών.

Μάλιστα, επιλύεται ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει έντονα το προηγούμενο διάστημα και αφορούσε τις εργασιακές σχέσεις συμβασιούχων υπαλλήλων της Βουλής, τις οποίες δεν ανανέωνε η πρώην πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την πρόταση του Νίκου Βούτση θα δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε πρόεδρο της Βουλής να ανανεώνει συμβάσεις συμβασιούχων υπαλλήλων της Βουλής, όπως οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στο κανάλι της Βουλής.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στον κανονισμό της βουλής – ΒΙΝΤΕΟ

Επικυρώθηκαν οι περιστολές προνομίων στη βουλή – “Παρών” από την Χρυσή Αυγή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ