Σταμάτης: Ήταν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ τα πρόσωπα που καταγγέλλονται από τον Πανούση;

“Από τις καταγγελίες του κ. Πανούση προκύπτουν δύο τεράστια ερωτηματικά. Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός; Ο κ. Πανούσης αφήνει σαφείς υπόνοιες ότι ήταν ενημερωμένος ο κ. Τσίπρας, όπως ενημερωμένη ήταν και η ΕΥΠ. Εάν ήταν ενημερωμένος ο πρωθυπουργός, τι έκανε και πώς αντέδρασε; Όπως επίσης υπάρχει ένας τεράστιος προβληματισμός για το πώς το Μαξίμου περιέβαλε αυτήν την υπόθεση. Και βέβαια η λογική «αν έχετε κάτι, πηγαίνετε στον εισαγγελέα», δεν καλύπτει την πολιτική διάσταση του προβλήματος” δήλωσε στο Bήμα fm ο Δημήτρης Σταμάτης σχολιάζοντας τις καταγγελίες του πρώην υπουργού.

“Η πολιτική διάσταση άπτεται της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η καταγγελία του κ. Πανούση, όπως τουλάχιστον τις έχει δηλώσει από χθες το μεσημέρι μέχρι και σήμερα που πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εμφανίζεται να εμπλέκει και πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές και στελέχη υψηλόβαθμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σοβαρότατη η καταγγελία” πρόσθεσε.

Για το αν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπλέκονται με τρομοκράτες, απάντησε: “Δεν μπορώ να σας πω τίποτα και δεν λέω τέτοιο πράγμα. Λέω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από το πιο απλό ερώτημα, το οποίο πλανάται στο μυαλό όλων μας. Ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός; Ήξερε ή όχι ότι απειλείται η ζωή του κ. Πανούση όταν εκτελούσε τα καθήκοντά του; Ήξερε ή όχι τα πρόσωπα που αναφέρει σήμερα ο κ. Πανούσης, δύο βουλευτές και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματός του; Τα ήξερε και πότε; Περιελήφθησαν αυτά τα ονόματα στις λίστες των εκλογών οι δύο βουλευτές;”

Για την αντίδραση που πρέπει να έχει η Ν.Δ, είπε: “Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το ζήτημα και θα το θέσω στο κόμμα μου, για να δούμε πώς θα αντιδράσουμε πολιτικά. Και κοινοβουλευτική και πολιτική θα είναι η πρωτοβουλία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τις έρευνες της Δικαιοσύνης, γιατί φανταστείτε πόσος καιρός θα χρειαστεί για να διαπιστωθεί η δικαστική πλευρά του θέματος… Τι γίνεται πολιτικά σ’ αυτό το διάστημα; Θα βρισκόμαστε κάτω από αυτή τη δίνη των αμφιβολιών;”

 

 Διαβάστε επίσης

Μιχελογιαννάκης: Θέλω να ξέρω αν έμμεσα προστατεύω τρομοκράτες – ΒΙΝΤΕΟ

Πανούσης: Έχω αδιάσειστα στοιχεία που προέρχονται από την ΕΥΠ

Νέα απάντηση του Μαξίμου στον Πανούση

Μητσοτάκης: Η Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες του Πανούση

ΝΔ: Όσα καταγγέλλει ο Πανούσης αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές

Μαξίμου: Εξαιρετικά σοβαρές οι καταγγελίες του Πανούση για να τις περιφέρει στα ΜΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ