Σταθάκης: Χρειάζεται πολιτική απόφαση για τα “κόκκινα δάνεια”

«Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση παραμένει το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ερωτηθείς αν έχει ελπίδα ότι μπορεί σήμερα να έχουμε θετική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση ή εάν χρειάζεται επιπλέον χρόνος ιδίως για το θέμα των “κόκκινων δανείων” και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Οικονομίας είπε:

«Είναι αλήθεια ότι έχει γίνει πρόοδος σε όλα τα θέματα, υπάρχουν και κάποια θέματα που πρέπει να κλείσουν, αλλά αυτό είναι εφικτό, κατά τη γνώμη μου. Το μεγάλο “αγκάθι” παραμένει η απόσταση που μας χωρίζει στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέσω της δικαστικής οδού, δηλαδή αυτού που είναι γνωστό ως νόμος Κατσέλη, στο οποίο δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι στιγμής».

Στο ερώτημα αν η λύση για το ζήτημα θα προέλθει από την πολιτική διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού με τους άλλους ηγέτες, ο ίδιος απάντησε:

«Νομίζω ότι η διαπραγμάτευση που κάναμε αυτές τις ημέρες, στο επίπεδό μας, με τους θεσμούς, έκλεισε τον “κύκλο” της, μπορεί να ξανανοίξει από αύριο. Άρα είναι μια πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί, εκ των πραγμάτων».

Κληθείς να σχολιάσει τι θα γίνει να γίνει με τις 100 δόσεις, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Αγοράς» για το θέμα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμβιβαστική λύση.

«Έχει βρεθεί ή θα βρεθεί συμβιβαστική λύση. Η θέση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει εύλογη καθυστέρηση των 28 ημερών κτλ. Έχει προχωρήσει η συζήτηση που θα είναι κάπου στη μέση και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα που αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει λογική, συμβιβαστική λύση. Είμαστε οριακά πολύ κοντά στη λύση», είπε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ