Πανούσης: Ο Τσίπρας δεν με έβαλε στην κυβέρνηση για να με προστατέψει – ΒΙΝΤΕΟ

Της Άννας Κανδύλη

Και στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Ράϊκου κατέθεσε ο Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.  

Σε δήλωσή του εξερχόμενος, ανέφερε μεταξύ άλλων:  «επισκέφθηκα την εισαγγελέα διαφθοράς η οποία μου ζήτησε να προσθέσω στοιχεία σε έρευνα που διενεργεί για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες σε Λιμενικό και ενδεχομένως στην αστυνομία. Έδωσα στοιχεία και νομίζω ότι είναι διαφωτιστικά για αυτή την υπόθεση.

Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα.  Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε μετακίνηση ή κρίση των προσώπων αυτών αυτή τη περίοδο θα ήταν άστοχη. Υπάρχουν ονόματα είναι γνωστά τα στοιχεία τα γνωρίζουν.»

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν  είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η κυβέρνηση και εάν τον κάλυψε, απάντησε:

«Εγώ δεν ανήκω στη κυβέρνηση. Εγώ σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές.  Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει.»

Πληροφορίες πάντως τον εμφανίζουν να υποδεικνύει  μέσω των στοιχείων που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με τους κρατουμένους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Πανούσης: Προκύπτουν ποινικές ευθύνες, έδωσα ονόματα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ